Ve de nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Ve de nasıl yazılır?
  2. Sen nasıl yazılıyor?
  3. Senin de nasıl yazılır?
  4. Benimki ne demek?
  5. Oysa ki ne demek?
  6. Isırgan otu nasıl yazılır?
  7. Öteberi kelimesi nasıl yazılır?

Ve de nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre “bağlaç olan da / de'nin yazılışı” için kural çok basit: “Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi.

Sen nasıl yazılıyor?

Kullanıldığı cümleye göre ayrı ya da bitişik yazılır. Mesela “Benim tokam sende mi?” sorusunu ele alırsak bitişik yazılmalıdır. Bu cümleye istinaden bu kelimede genellikle -de eki; hal eki olarak kullanıldığında, dahi anlamındaki kullanımıyla karıştırılarak sen de şeklinde yanlış yazılmaktadır.

Senin de nasıl yazılır?

"Senin de" ayrı yazılır çünkü TDK kurallarına göre dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Ali dayı, senin de diğer arkadaşların da ağızlarınızdan fena değil, iyi sözler çıkacağına eminim. Sizlerin güzel, doğru düşüncelerinizi diğer yurttaşlara...

Benimki ne demek?

benimki ne demek? Benim olan, benimle ilgili olan. Kadınların kocalarından, kocaların karılarından söz ederken kullandıkları söz. Yakın çevremizde olan bir kimseden söz ederken kullanılan bir söz.

Oysa ki ne demek?

oysaki anlamı bağ. (oysa'ki) Oysa: "Oysaki daha önce onunla tanışmayı çok istemiştim." -N. Cumalı.

Isırgan otu nasıl yazılır?

ısırgan otu, 11 karakter ile yazılır. Ayrıca, ı harfi ile başlar, u harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ı', 's', 'ı', 'r', 'g', 'a', 'n', ' ', 'o', 't', 'u', şeklindedir. ısırgan otu kelimesinin tersten yazılışı uto nagrısı diziliminde gösterilir.

Öteberi kelimesi nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı TDK'ya göre öteberi şeklindedir. Kelimenin diğer yazım şekilleri yanlıştır.