E-Fatura başvurusu ne zaman son?

İçindekiler:

  1. E-Fatura başvurusu ne zaman son?
  2. E irsaliye geçiş uzadı mı?
  3. Kendi isteği ile e-faturaya geçenler e deftere geçmek zorunda mı?
  4. Nasıl e-fatura mükellefi olunur?
  5. E-İrsaliye geçiş zorunluluğu ne zaman?
  6. E-İrsaliye ye ne zaman geçilecek?

E-Fatura başvurusu ne zaman son?

Bu kapsamdaki kullanıcılar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğe göre, 2021 yılında satış hasılatı 5 milyon TL üzeri olan şirketlerdir ve 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına geçmeleri, tarihinde ise e-defter uygulamasına ...

E irsaliye geçiş uzadı mı?

e-İrsaliye Geçişinde tüm beklentilere rağmen 2020'de erteleme yapılmadı. ... e-İrsaliye uygulaması diğer e-belge uygulamalarında olduğu gibi ticari hayatın dijital ortamlarda sürdürülmesini sağlayan çok kritik öneme sahip uygulamalardan birisidir.

Kendi isteği ile e-faturaya geçenler e deftere geçmek zorunda mı?

' Şirketiniz ilgili kanunda belirtilen koşulları sağladığı için e-faturaya zorunlu olarak geçmek zorundaysanız e-defter uygulaması da sizin için zorunludur. Zorunluluğum olmadığı halde e-fatura kullanmak istiyorum. ... Eğer şirket olarake-faturaya geçiş zorunluluğunuz bulunmuyorsa e-defter de kullanmak zorunda değilsiniz.

Nasıl e-fatura mükellefi olunur?

2019 yılı ve sonrası brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan firmalar, e-fatura mükellefi olarak kabul edilir. Bu durumda, 2021 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan firmaların, en geç 01 Temmuz 2022 tarihine kadar e-fatura ve e-arşiv fatura kullanmaya başlamaları gerekir.

E-İrsaliye geçiş zorunluluğu ne zaman?

2021 yılı hesap dönemi brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 25 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 01.07.2022 tarihinden itibaren e-İrsaliye uygulamasına geçmeleri ve bu tarihten itibaren düzenleyecekleri sevk irsaliyelerini istisnai durumlar haricinde, e-İrsaliye olarak düzenlemeleri ve ...

E-İrsaliye ye ne zaman geçilecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı'na göre E-Fatura uygulamasına kayıtlı olan brüt satış geliri 25 milyon ve üzeri olan mükelleflerin 01.07.2020 tarihinden itibaren E-İrsaliye'ye geçişleri zorunlu kılınmıştır.