Elif'in yerinde siz olsaydınız Kocabaş öldükten sonra ne yapardınız?

İçindekiler:

  1. Elif'in yerinde siz olsaydınız Kocabaş öldükten sonra ne yapardınız?
  2. Elif Kağnısını hangi ismi vermiştir?
  3. Yederek ne demek?
  4. Elifçik ne demek?
  5. Iyceden Iyceden kelimesinin anlamı nedir?
  6. Nam salmıştı ne demek?
  7. Yanaşmak ne demek?
  8. Kulağını bükmek ne demek?
  9. Yediyordu ne demek TDK?

Elif'in yerinde siz olsaydınız Kocabaş öldükten sonra ne yapardınız?

Elifin yerinde siz olsaydınız Kocabaş öldükten sonra ne yapardınız? Cevap: Ben olsam ben de Elif gibi yapardım. Yüklerdim sırtıma yükü kahramanlara destek olmaya devam ederdim.

Elif Kağnısını hangi ismi vermiştir?

Cevap: Elif, kağnısına "Mustafa Kemal'in Kağnısı" adını vermiştir. Mermi taşırdı öteye, dağ taş aşardı. Çabuk giderdi, çok götürürdü Elifçik."

Yederek ne demek?

Yedmek, halk ağzında kullanılan bir fiildir ve de çekerek peşinde götürmek, yedeğinde götürmek, yanında götürmek gibi anlamlara gelir.

Elifçik ne demek?

Atatürk zamanında askerlere mermmi taşıyan ve ilk yardım malzemeleri taşıyan kişidir.

Iyceden Iyceden kelimesinin anlamı nedir?

Cevap: Yavaştan yavaştan demektir. İyceden iyceden ikilemesi, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın kaleme aldığı çok değerli bir şiir olan "Mustafa Kemal'in Kağnısı" şiirinde geçer.

Nam salmıştı ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ününü her yana yaymak. "Padişahın kızı güzelliğiyle nam salmıştı." "Senin gibi nam salmış birine bu hareketi yakıştıramadım."

Yanaşmak ne demek?

1. Bir şey veya kimsenin yanına gelmek, yanına sokulmak, yanına varmak: Bir türlü odunun yanına yanaşamadık (Nâmık Kemal).

Kulağını bükmek ne demek?

Kulağını Bükmek deyiminin anlamı:Dikkatli olması için uyarıda bulanmak. ➡Kulağını Bükmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Nasrettin Hocanın su testisi su yolunda kırılır meselesindeki gibi kişi hata yapıp yapmayacağı belli değilken, hata yapmaması için önceden önlem almak amacıyla uyarmaktır.

Yediyordu ne demek TDK?

1. Çekerek peşinden götürmek, yedeğinde götürmek. 2. mec. Yanında, beraberinde götürmek: “Burhan'ın kolu Ayşe'ye düşmesin diye sımsıkı sarılmış, yalnız bir arkadaş ve kardeş gibi değil, aynı zamanda bir sevgili rikkatiyle onu yediyordu.” -H. E.