E-Arşiv Fatura kimler için zorunlu?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv Fatura kimler için zorunlu?
  2. E-Arşiv Fatura kullanan e-Fatura kullanmak zorunda mı?
  3. E-Arşiv için e-Fatura zorunlu mu?
  4. E fatura gecen herkese e fatura kesmek zorunda mı?
  5. E-Fatura mükellefine e-arşiv faturası kesilir mi?

E-Arşiv Fatura kimler için zorunlu?

e-Arşive geçmek zorunlu mudur? ... VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E-Arşiv Fatura kullanan e-Fatura kullanmak zorunda mı?

e-Arşiv Fatura Geçiş Zorunlu mu 2022? e-Arşiv Fatura Geçme Şartları 2022? e-Fatura uygulamasına zorunlu ya da gönüllü geçiş yapacak işletmeler, e-Fatura uygulamasına geçiş yaptıkları tarihte e-Arşiv uygulamasına da geçiş yapmak zorundalar.

E-Arşiv için e-Fatura zorunlu mu?

Vergi Usul Kanunu VUK 509 hükümlerine göre, e-Arşiv kullanıcısı olabilmek için e-Fatura kullanıcısı olma zorunluluğu vardır. e-Fatura ve e-arşiv fatura entegrasyonunuzu tamamladıktan sonra e-fatura kullanıcısı olmayan tüm müşterilerinize e-arşiv faturası gönderebilirsiniz .

E fatura gecen herkese e fatura kesmek zorunda mı?

e-Fatura geçişinden sonra kağıt fatura kesilebilir mi? Eğer sadece e-Fatura kaydı yapıldıysa, e-Fatura sistemine dahil olmayan diğer mükelleflere kağıt fatura düzenlenmeye devam edilir.

E-Fatura mükellefine e-arşiv faturası kesilir mi?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.