E-ticaret kaça ayrılır?

İçindekiler:

  1. E-ticaret kaça ayrılır?
  2. E-ticaret alanları nedir?
  3. E ticaret nedir akademik?
  4. Sahibinden e ticaretin hangi modeli?
  5. Uluslararası e-ticaret nedir?

E-ticaret kaça ayrılır?

İkinci ana başlığımız olan taraflarına göre e-ticaret türleri B2B, B2C, C2C, B2G ve B2E olarak 5 başlıkta maddelenmektedir.

E-ticaret alanları nedir?

E-ticaret yani elektronik ticaret adından da anlaşılacağı üzere: “Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır.” Diğer bir ifadeyle elektronik ticaret yahut online ticaret; firmaların doğru tüketiciye doğru araçlarla hızlı bir şekilde erişim ...

E ticaret nedir akademik?

Bazı görüşlere göre, e-ticaret (E- Commerce), her türlü malın ve servisin bilgisayar teknolojisi, elektronik iletişim kanalları ve ilgili teknolojiler (akıllı kart-smart card-, elektronik fon transferi -EFT-, POS terminalleri, faks gibi) kullanarak satılması ve satın alınmasını kapsayan bir kavramdır.

Sahibinden e ticaretin hangi modeli?

C2C (Consumer to Consumer) modeli ticaretin tüketiciden tüketiciye gerçekleştiği bir e-ticaret modelidir. eBay.com ve tüketicilerin ikinci el ürünlerinin satışını yaptığı e-ticaret siteleri bu modele örnek olarak gösterilebilir. Türkiye'de sahibinden.com, gittigidiyor.com.

Uluslararası e-ticaret nedir?

Elektronik ticaret ya da kısaca e-ticaret, 1995 yılından sonra İnternet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin elektronik ortamda yapılması kavramıdır. Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin bilgisayar ağları üzerinden yapılmasıdır.