İhracat faturası e faturamı e-arşiv mi?

İçindekiler:

  1. İhracat faturası e faturamı e-arşiv mi?
  2. E-arşiv portal yurtdışı fatura nasıl kesilir?
  3. Ihraç kayıtlı e-arşiv fatura nasıl kesilir?
  4. E-Fatura olan firmaya e-arşiv kesilir mi?
  5. Yurtdışına kağıt fatura kesilir mi?
  6. E ihracat faturası nedir?
  7. İhraç kayıtlı fatura kime kesilir?
  8. Mikro ihracat e-fatura mı?
  9. Mikro ihracatta hangi fatura kesilir?
  10. İhracat faturasında GTIP zorunlu mu?

İhracat faturası e faturamı e-arşiv mi?

Cevap:1-Sadece Gümrük Çıkış Beyannamesi ile yurtdışına çıkan malın faturası ihracat e- faturası şeklinde düzenlenmelidir. GÇB ekinde çıkmayan fatura eskisi gibi kağıt veya gönderici e-arşiv mükellefi ise e-arşiv fatura olarak düzenlenmelidir.

E-arşiv portal yurtdışı fatura nasıl kesilir?

Yurtdışına e-Arşiv keserken alıcı vergi kimlik numarası 10 tane 2 (2222222222) yazılarak işlem yapılıyor. GİB E-Arşiv Portal üzerinden de kestiğiniz e-arşif faturalarında da vergi no olarak 10 tane 2 (2222222222) yazabilirsiniz. Eğer Mal İhracı Yapıyorsanız: İhracat e-Fatura kullanma zorunluluğunuz vardır.

Ihraç kayıtlı e-arşiv fatura nasıl kesilir?

1) Firma Tanıtım Kartı (501110) menüsünde mali yıl vergi hesap kodları sekmesine tıklayın ve ilgili vergi oranını seçin. 2) “İhr.Kay.tecil edi. KDV muh.kodu” parametresini ve hemen yanındaki işlem türünü belirleyin.

E-Fatura olan firmaya e-arşiv kesilir mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

Yurtdışına kağıt fatura kesilir mi?

Evet, 01.07.2017 tarihine kadar kağıt fatura kesilebilir. 13 – Yurtdışına kargo şirketleri aracılığı ile mal göndermekteyiz. ... Bu nedenle bu kapsamda gerçekleştirilen ihracat işlemleri için matbu (Kağıt/e-arşiv) fatura düzenlenmeye devam edilecektir.

E ihracat faturası nedir?

e-İhracat faturası, sınır ötesi e-ticaret yapan mükelleflerin alacakları ödemelerle ilgili oluşturmaları gereken resmi belgelerden biridir ve Gümrük Çıkış Beyannamesi ile elektronik ortamdan gönderilir.

İhraç kayıtlı fatura kime kesilir?

Eğer ürün satışı yapılan bu kurum ve kuruluşlar ihracat yapacaksa üretici olarak 3065 sayılı KDV kanununa dayanarak ihraç kayıtlı fatura kesebilirsiniz.

Mikro ihracat e-fatura mı?

Mikro ihracatta e-fatura kabul edilmez. Faturada detaylı içerik tanımı yapılmalıdır. GTIP kodu da özellikle belirtilmelidir. Gönderici firma, gümrük sisteminde kaydını “ihracatçı” olarak yaptırmalıdır.

Mikro ihracatta hangi fatura kesilir?

Navlun ve sigorta gönderici tarafından ödendiyse faturada ayrı ayrı kalemlerde belirtilmelidir. Mikro ihracatlarda e-arşiv fatura veya matbu fatura ile mikro ihracat çıkışı yapılmalıdır.

İhracat faturasında GTIP zorunlu mu?

İhracat faturalarında GTİP numaralarının da yazılması zorunlu mu? Evet, zorunludur. Gerek e-Faturada gerek GÇB'de olmazsa olmaz bilgi kabul edilmektedir.