Mikro ihracat faturası nedir?

İçindekiler:

  1. Mikro ihracat faturası nedir?
  2. ETGB ne demek?
  3. ETGB li gönderi nasıl yapılır?
  4. Mikro ihracat e-fatura mı e-arşiv mi?
  5. ETGB belgesi ne işe yarar?
  6. ETGB gönderi nedir?
  7. Mikro ihracat nasıl olur?
  8. DHL mikro ihracat nasıl yapılır?
  9. Ihracatta e-fatura mı e-arşiv mi?
  10. E-fatura mükellefi Yurtdışına e-arşiv kesebilir mi?
  11. Mikro ihracat KDV var mı?

Mikro ihracat faturası nedir?

Mikro ihracat; 300 kilogram ağırlığı ve 15 bin avro değeri geçmeyen, kat-i ve satış amacıyla yapılan yani ticari olan, kısıtlamalı ya da yasaklı olmayan, farklı bir rejim gerektirmeyen ihracat işlemlerinin Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi (ETGB) ile yapılmasıdır.

ETGB ne demek?

ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) Nedir? İhracatta Posta ve Hızlı Kargo Taşıyıcılar yani operatörler tarafından elektronik ortamda düzenlenen bir beyandır. UPS dolaylı temsil yoluyla ihracat gönderileri için ETGB'li Hızlı İhracat hizmeti vermeye yetkilidir.

ETGB li gönderi nasıl yapılır?

Gönderinizi teslim alan görevli, pakete ya da paketlere 'İHRACAT' yazılı etiketler yapıştırarak bağlı olduğu merkezdeki ilgililere bu paketi veya paketleri ayrı şekilde teslim etmektedir. Gönderi alındıktan sonra ETGB düzenlenir ve çıkışı sağlanır. Son olarak ise ETGB belgeleri, satıcıya ulaştırılır.

Mikro ihracat e-fatura mı e-arşiv mi?

Mikro ihracat uygulamasında fatura ekinde Gümrük Çıkış Beyannamesi değil ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) olduğu için 31.12.2019 tarihine kadar bu kapsamda düzenlenen faturalar, kullanıcı e-arşiv kayıtlı kullanıcısı ise e-arşiv fatura olarak, değilse kağıt fatura olarak düzenlenmelidir.

ETGB belgesi ne işe yarar?

ETGB, havayolu ve karayolu ile posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen/giden eşyanın gümrük işlemlerinde kullanılan ve gümrük beyanına ilişkin tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü, kağıt çıktı aranmayan bir uygulamadır.

ETGB gönderi nedir?

ETGB, havayolu ve karayolu ile posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen/giden eşyanın gümrük işlemlerinde kullanılan ve gümrük beyanına ilişkin tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü, kağıt çıktı aranmayan bir uygulamadır.

Mikro ihracat nasıl olur?

Mikro ihracat, 300 kilogram ağırlığı ve 15 bin avro değeri geçmeyen, kat-i ve satış amacıyla yapılan (ticari olan), kısıtlaması olmayan ve farklı bir rejimi gerektirmeyen ihracat işlemlerinin, Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile yapılmasıdır.

DHL mikro ihracat nasıl yapılır?

Mikro İhracat gümrük işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli evraklar:
  1. Dolaylı Temsil Yetki Belgesi.
  2. İş Emri (Mikro İhracat Gönderi Bilgi Formu)
  3. Maliye onaylı faturanın aslı,
  4. Yurtdışı için Türkçe faturayla tutarlı İngilizce fatura.

Ihracatta e-fatura mı e-arşiv mi?

Cevap:1-Sadece Gümrük Çıkış Beyannamesi ile yurtdışına çıkan malın faturası ihracat e- faturası şeklinde düzenlenmelidir. GÇB ekinde çıkmayan fatura eskisi gibi kağıt veya gönderici e-arşiv mükellefi ise e-arşiv fatura olarak düzenlenmelidir.

E-fatura mükellefi Yurtdışına e-arşiv kesebilir mi?

Herhangi bir tutar limiti olmaksızın e-Arşiv Fatura kesmeniz gerekiyor. Yurtdışına e-Arşiv keserken alıcı vergi kimlik numarası 10 tane 2 (2222222222) yazılarak işlem yapılıyor. GİB E-Arşiv Portal üzerinden de kestiğiniz e-arşif faturalarında da vergi no olarak 10 tane 2 (2222222222) yazabilirsiniz.

Mikro ihracat KDV var mı?

Diğer ihracat türlerinde olduğu gibi mikro ihracatta da KDV iadesi alınabilmektedir. Satıcı, mikro ihracat yöntemiyle yurt dışına gönderdiği ürünlere yansıtılan KDV oranını iade alabilir.