Elektronik sözleşmeler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Elektronik sözleşmeler nelerdir?
  2. Sözleşme nedir sözleşmenin özellikleri?
  3. Hangi sözleşmeler elektronik ortamda yapılamaz?
  4. Sözleşmelerin geçerliliği nedir?
  5. Sözleşme nasil kurulur?
  6. Sözleşme yapma serbestisinin sinirlari nelerdir?
  7. Taşınmaz Satış sözleşmesi elektronik imza ile yapılır mı?
  8. Iltihaki sözleşme ne demek?
  9. Sözleşmelerin esaslı unsurları nelerdir?
  10. Idari sözleşmelerin klasik türleri nelerdir?

Elektronik sözleşmeler nelerdir?

Keza, E-Sözleşmeler, sözleşmenin taraflarının veya taraflarından birinin irade beyanının yazı, görüntü, ses ve diğer verilerin sayısallaştırılması suretiyle meydana geldiği ve bu şekilde karşı tarafa iletildiği sözleşme şekilleri olarak ortaya çıkmaktadır.

Sözleşme nedir sözleşmenin özellikleri?

Sözleşme, iki ya da daha fazla kişi arasında yapılan ve koşullarına uyulması yasayla desteklenmiş olan hukukî işlemlere denir. ... Bir sözleşmenin geçerli olabilmesi için, sözleşmenin taraflarının irade beyanlarının karşılıklı ve birbiriyle uyum içinde olması gerekir. Bir sözleşmede tarafların karşılıklı çıkarları bulunur.

Hangi sözleşmeler elektronik ortamda yapılamaz?

Sonuç olarak, elektronik ortamda kurulan sözleşmeler hukukumuzda yazılı şekil şartını sağlayarak geçerli kabul edilmekle beraber; resmi yazılı şekle tabi sözleşmeler, mevzuatımızda konuya ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmadığından, elektronik ortamda kurulamamaktadır.

Sözleşmelerin geçerliliği nedir?

Türk Borçlar Kanunumuzun buna ilişkin 12. maddesi; “Sözleşmelerin geçerliliği, kanunda aksi öngörülmedikçe, hiçbir şekle bağlı değildir. Kanunda sözleşmeler için öngörülen şekil, kural olarak geçerlilik şeklidir.

Sözleşme nasil kurulur?

Bir sözleşmenin kurulması birbirine uygun beyanın,iradenin karşılıklı olarak açıklanmasıyla olur. Karşılıklı rıza beyanının ilkine öneri, ikincisine kabul beyanı denir. Sözleşme, tarafların isteklerini tam olarak yansıtmalı ve ileride çıkabilecek uyuşmazlıkları da önleyecek şekilde düzenlenmelidir.

Sözleşme yapma serbestisinin sinirlari nelerdir?

Sözleşme Yapıp-Yapmama Özgürlüğü: Kural olarak hiç kimse, isteği dışında, bir sözleşme ilişkisine girmeye mecbur değildir. Hiç kimse, bir sözleşmenin kurulması için bir öneride bulunmaya zorlanamayacağı gibi, kendisine yöneltilen bir öneriyi kabule de mecbur değildir.

Taşınmaz Satış sözleşmesi elektronik imza ile yapılır mı?

Adi yazılı şekil şartına tabi sözleşmeler (önalım sözleşmesi, alacağın devri sözleşmesi gibi) için güvenli elektronik imza kullanılabilecekken, resmi yazılı şekil şartlarına tabi sözleşmeler (taşınmaz satışı, motorlu araçların satışı gibi) güvenli elektronik imza yoluyla düzenlenemez.

Iltihaki sözleşme ne demek?

Bu tanımlamaya göre, İltihaki Sözleşme, idarece önceden bir takım şartlarla hazır- lanan ve umuma yöneltilen icabm karşı tarafca kabulüyle kurulan sözleşmedir.

Sözleşmelerin esaslı unsurları nelerdir?

Bir sözleşmenin esaslı unsurları, o sözleşmenin mevcut olabilmesi için mutlak surette bulunması gerek olan unsurlardır. Sözleşmede bu unsurlar; “satılan şey”, “semen” ve “tarafların satılan şey ile semenin mübadele edilmesi (değiştirilmesi) hususundaki anlaşmaları”dır.

Idari sözleşmelerin klasik türleri nelerdir?

İDARİ SÖZLEŞME TÜRLERİ
  • Kamu Hizmeti İmtiyaz Sözleşmeleri. ...
  • Mali İltizam Sözleşmeleri. ...
  • Kamu İstikraz Sözleşmeleri. ...
  • İdari Hizmet Sözleşmeleri. ...
  • Yer altı – Yerüstü İşlemler Sözleşmeleri. ...
  • Orman İşletme Sözleşmeleri.