Otorizasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Otorizasyon ne demek?
  2. ONUS kart ne demek?
  3. Issuer Acquirer ne demek?
  4. Acquiring bin ne demek?
  5. Issuer Exception ne demek?

Otorizasyon ne demek?

Otorizasyon; en basit tanımı ile banka veya kredi kartı ile işlem yapılmadan önce, kartı vermiş olan kuruluştan işleme onay alınmasıdır. ... Kart ile yapılan ödemelerde, POS terminali ile kartı çıkaran bankadan otorizasyon alındığında, harcama tutarı kartın limitinden düşülmektedir.

ONUS kart ne demek?

On-us ? Kartı üreten banka ile kartı işleme alan bankanın aynı olduğu durumlarda yapılan işlemlere on-us işlem denir. Örneğin kart X bankasından ,pos X bankasından ise bu işleme on-us bir işlem diyebiliriz. Bu işlem X bankasının posu üzerinden X bankası kart sistemine gönderilmiştir.

Issuer Acquirer ne demek?

Dahada genel olarak, bir karta otorizayon için ya bankanın kendi ödeme alma aracı kullanılır, yada başka bir banka/Ortak kurumun ödeme alma aracı kullanılır. Banka bir işlemde ya issuer dur, yada acquirer dır. Yani banka ; ya bir işlemi kabul edendir, ya da başka bir bankanın kabul ettiği işleme cevap verendir.

Acquiring bin ne demek?

Ticari firmaların ürün veya servisleri karşılığında ödeme almalarına aracı olan finans kuruluşlarına verilen isimdir. Acuirer bank POS cihazı üzerinden müşterinin kredi kartından ödeme alır ve anlaşmaları doğrultusunda satıcıya aktarır.

Issuer Exception ne demek?

Bu hatanın nedeni kartı veren (issuer) bankanın YKB provizyon sistemine gönderdiği bozuk verilerdir. ... Kart sahibi kredi kartını aldığı bankanın kredi kartları servisiyle görüşüp kredi kartını e-ticarette kullanamadığını belirtmelidir.