Kuruyemiş dükkanı açmak ne kadara mal olur?

İçindekiler:

  1. Kuruyemiş dükkanı açmak ne kadara mal olur?
  2. Bakkal ruhsatı nereden alınır?
  3. Kosgeb manav destekliyor mu?
  4. Kuruyemiş dükkanı para kazandırır mı?

Kuruyemiş dükkanı açmak ne kadara mal olur?

Ortalama büyüklükte bir kuruyemiş dükkanı açmanın maliyeti 50 Bin TL ile 100 Bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Yapacağınız işin boyutuna göre harcayacağınız sermaye daha da artabilir. Sadece kuruyemiş ürünlerinin satıldığı büyük bir mağaza açmanız durumda, demirbaş alım maliyetiniz yüksek olacaktır.

Bakkal ruhsatı nereden alınır?

İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almak için işyerinin bulunduğu ilçe belediyesine başvurulur. İstenen belgeler alınacak kuruma ve ilçelere göre değişiklik göstermektedir. Belgelerin tam listesi, ilçe belediyelerinden öğrenilebilir.

Kosgeb manav destekliyor mu?

Bu destekten faydalanan kişiler ülke genelinde istedikleri yerlerde manav açabilmek için KOSGEB desteğinden faydalanabilirler. KOSGEB genç veya yeni girişimcilere 60.000 TL'ye kadar hibe ve 70.000 TL.'ye kadar da kredi olmak üzere toplamda 130.000 TL yeni iş kurulumu desteği vermekte.

Kuruyemiş dükkanı para kazandırır mı?

Yıllardır yapılan istatistikleri dikkate alarak; ortalama bir kuruyemişçi dükkanının net kazancı 15 bin liraya çıkabilir. Kuruyemiş dükkanlarındaki ortalama kâr marjı ise yüzde 30 civarın bir rakama tekabül ediyor. Bu kâr marjına kiranız ve eğer çalıştırıyorsanız personel masraflarınız da doğrudan etki eder.