Aşağı bükey ne demek?

İçindekiler:

  1. Aşağı bükey ne demek?
  2. Yukarı bükey ne demek?
  3. Konkav ne demek?
  4. Konkav dörtgen nedir?
  5. Konkav cam nedir?
  6. Bükülme noktası nasıl bulunur?
  7. Artan Azalan fonksiyon nasil bulunur?

Aşağı bükey ne demek?

aşağı bükey Belli bir aralıkta türevi önce azalan sonra artan olan bir eğrinin bu aralıktaki nitelemesi.

Yukarı bükey ne demek?

BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü Bir eğrinin belli bir aralıkta türevi önce azalan sonra artan bir değişim gösteriyorsa, bu eğri bu aralıkta yukarı bükey denir.

Konkav ne demek?

konkav ne demek? İçbükey. Basılmış veya çukur bir yüzeyi temsil eden.

Konkav dörtgen nedir?

Herhangi bir iç açısının ölçüsü 180 den küçük olan dörtgenlere dışbükey (konveks) dörtgen, 180 den büyük olan dörtgenlere dışbükey (konkav) dörtgen denir. 1.İç açılarının ölçüleri toplamı 360 dir. ... Dış açılarının ölçüleri toplamı 360 dir.

Konkav cam nedir?

Konkav lensin kenar kalınlığı merkez kalınlığından büyüktür. Bu nedenle kalın kenarlı lens olarak da bilinirler. Konkav lensten bir objeye bakarak lens hareket ettirildiğinde görüntü ile lens aynı yönde hareket eder. Konkav lens göze yaklaştıkça gücü artar.

Bükülme noktası nasıl bulunur?

Bir fonksiyonun dönüm (büküm) noktasının olduğu yerde fonksiyonun ikinci türevi sıfırdır ve işaret değiştirir. f(x) fonksiyonunun (a, b) aralığında ikinci türevi var ve x = c noktasında tanımlı olsun. x = c noktası f(x) fonksiyonunun dönüm noktasının apsisidir.

Artan Azalan fonksiyon nasil bulunur?

ise, f fonksiyonu (a, b) aralığında Eğer (a, b) aralığındaki her x için f'(x) >0 artan fonksiyondur. f fonksiyonu (a, b) aralığında Eğer (a, b) aralığındaki her x için f'(x)