Organik SEO nedir?

İçindekiler:

  1. Organik SEO nedir?
  2. Organik sonuçlar nedir?
  3. Organik arama trafiği nedir?
  4. Cografi arama nedir?
  5. Ücretli arama nedir?
  6. Şimdiki adı Google olan arama motorunun ilk adı Türkçesi nedir?

Organik SEO nedir?

Organik arama motoru optimizasyonu (Organik SEO), belirli bir arama motorunda ödenmemiş, algoritma odaklı sonuçlarda bir arama motoru sonuç sayfasında yüksek bir yerleştirme (veya sıralama) elde etmek için kullanılan yöntemleri ifade eder.

Organik sonuçlar nedir?

Biri arama motorunu kullanarak bir şey aradığında gördüğü sonuç sayfası organik -yani ücretsiz- sonuçlardan oluşan bir liste içerir. Organik sonuçlar genellikle sayfanın ortasında görünür. Bunlar, arama motorunun arama sorgusuyla veya yazılan sözcüklerle en iyi eşleştiğine karar verdiği sonuçlardır.

Organik arama trafiği nedir?

Arama motorlarına her hangi bir ücret ödemeden yani reklam vermeden, arama sonuç sayfalarından gelen ziyaretçi trafiğine organik trafik denir. Bu ziyaretçi trafiği, Google veya Bing gibi bir arama motorundan gelen ziyaretçiler olarakta tanımlanır.

Cografi arama nedir?

Yerel arama, kullanıcıların yerel işletme listelerinin, yapılandırılmış bir veri tabanına karşı, coğrafi olarak kısıtlanmış aramalar göndermesine izin veren özel arama motorlarının kullanılması olarak ifade edilebilir.

Ücretli arama nedir?

Yalnızca müşterileriniz işletmenize yol tarifi alınca, sizi telefonla arayınca veya web sitenizi ziyaret edince cüzi bir miktar ödeme yaparsınız. Ücretli arama, alakalı reklamlar aracılığıyla sitenize trafik çeker.

Şimdiki adı Google olan arama motorunun ilk adı Türkçesi nedir?

1998 yılında Stanford üniversitesi öğrencileri Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google'ın, projedeki ilk ismi "BackRub" yani Sırt masajıdır.