Sivil Platform nedir?

İçindekiler:

  1. Sivil Platform nedir?
  2. Dernek kurmak için neler gereklidir?
  3. Platform Türkçe nedir?
  4. Dernek üye sayısı en az kaç olmalıdır?
  5. Almanyada dernek nasıl kurulur?
  6. Dernek kuruluş evrakları nereye verilir?

Sivil Platform nedir?

Sosyal Bilimler alanında ki tarifi ile “bir amaca ulaşmak adına izlenecek siyasete esas teşkil eden düşünce veya düşünce biçimlerinin tümü” olan Platform, Sivil Toplum Hukukunda ise “belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek adına bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının oluşturdukları geçici birliktelikler” olarak ...

Dernek kurmak için neler gereklidir?

1 – Öncelikle dernek kurmak için belli bir amacınız olmalı doğal olarak ve bu amaç etrafında toplanmış en az 7 kişi olmalısınız. Kanunen en az 7 kişi ile bir sınırlandırma getirilmiş ama bir üst sınır söz konusu değil. Tabi bir de bu kişilerden kurucu üyeler vesaire seçilmeli, üye statülerine netlik getirilmeli.

Platform Türkçe nedir?

Türkçe-Türkçe İsim yüksek düzlük, taraça, düz çatı, tahtaboş, platform, kürsü. İsim sahanlık, basamak. İsim peron.

Dernek üye sayısı en az kaç olmalıdır?

Dernekler, gerçek ya da tüzel en az 7 kişinin kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları, tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarıdır.

Almanyada dernek nasıl kurulur?

Almanya'da Dernek Kurmak Almanya'da da dernekler kar amacı güdemez ve en az 7 kişi ile kurulur. Ancak Almanya'da dernek kurmak için orada yerel mahkemeye başvuru gerekiyor. Türklerin Almanya'da dernek açabilmesi için Türk mercilerinden almaları gereken bir takım belgeler söz konusudur.

Dernek kuruluş evrakları nereye verilir?

En Az (7) kişilik kurucuların imzalarını taşıyan EK-2 (Dernek Kuruluş Bildirimi ) doldurularak hazırlanan üç adet kuruluş bildirimine aşağıdaki belgeler eklenir ve bu bildirim derneğin kurulacağı yerdeki mahallin en büyük mülki amirliğinden havaleli Dernekler Büro şefliğine verilir.