IMAP ve POP3 farkı nedir?

İçindekiler:

  1. IMAP ve POP3 farkı nedir?
  2. POP3 mail kurulumu nedir?
  3. POP3 ne için kullanılır?
  4. E-mail adresi nasıl kurulur?
  5. IMAP ayarı nedir?

IMAP ve POP3 farkı nedir?

Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. ... Pop3 ise posta kutusuna erişimde aynı anda sadece tek kullanıcıyı destekler.

POP3 mail kurulumu nedir?

Post Office Protocol, mail erişimi için kullanılan bir protokoldür. 1984 yılında POP ismiyle Amerika'da kullanılmaya başlandı ve 1986 senesinde POP3 sürümüyle şimdiki halini almıştır. Outlook, Mac Mail, Thuderbird gibi programlarla POP3 kurulumunu gerçekleştirebilir maillerinizi indirebilirsiniz.

POP3 ne için kullanılır?

İnternet erişiminde kullanılan protokollerden biri olan POP3 protokolünün görevi, e postaları görüntüleyebilmek ve bunun için de e postanın size yollandığı bilgisayardan, onun indirilmesini sağlamaktır.

E-mail adresi nasıl kurulur?

Android Akıllı Cep Telefonu Email Kurulumu (Resimli Anlatım)
  1. Yerleşik Android E-posta uygulamasını çalıştırınız:
  2. E-posta adresinizi ve şifrenizi giriniz: • Manuel Kurulum butonuna tıklayınız.
  3. POP3 hesap türünü seçiniz:
  4. Kullanıcı Adı kısmına e-posta adresinizin tamamını yazınız:
BE

IMAP ayarı nedir?

İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. ... E-posta Sunucu Ayarları bölümünde Gelen sunucu (IMAP) ve Giden sunucu (SMTP) ayarlarını görebilirsiniz.