Webmail nasıl giriş yapılır?

İçindekiler:

  1. Webmail nasıl giriş yapılır?
  2. Webmail ne işe yarar?
  3. Web mail ve e-posta programı farkları nelerdir?
  4. POP3 veya IMAP nedir?

Webmail nasıl giriş yapılır?

Maillerinizi web üzerinden okuyabilmeniz için alan adınızın başına 'webmail. ' Sözcüğünü koyarak bu adrese bağlanmalısınız. Örnek vermek gerekirse, alan adınızın sirketim.com olduğunu varsayalım. Webmail kullanımı için “webmail.sirketim.com” adresini kullanmanız gerekir.

Webmail ne işe yarar?

Web mail, internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan veya cihazdan, bir web tarayıcısı aracılığıyla e-posta'nıza erişmenizi sağlayan bir tür e-posta hesabıdır. ... Bir web tarayıcı açabildiğiniz ve internete erişebildiğiniz sürece, web mail hesabınızı kullanabilirsiniz.

Web mail ve e-posta programı farkları nelerdir?

Genel anlamda aynı amaca hizmet eden ücretsiz e-posta programları arasındaki farkı ise web arayüzü oluşturuyor. Kullanıcıların kullanım kolaylığı sağlayan arayüze sahip e-posta programlarını seçmesinde, mail programlarının kullanım sıklığı önemli rol oynuyor.

POP3 veya IMAP nedir?

Pop ve Imap kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir. POP3 ise bütün mesajları istemciye çeker. ... Pop3 ise posta kutusuna erişimde aynı anda sadece tek kullanıcıyı destekler.