Firma faaliyet kodu nedir?

İçindekiler:

  1. Firma faaliyet kodu nedir?
  2. NACE bazında ne demek?
  3. Faaliyet kodu nedir?
  4. Vergi levhasında NACE kodu nerede yazar?

Firma faaliyet kodu nedir?

İşletmenin faaliyet kodu olarak ifade edilebilen NACE kodu; 6 haneli ve işyerinin yaptığı işin tanımlanıp sınıflandırılmasını sağlayan bir koddur. ... Firmalar NACE koduna göre faaliyetlerini devam ettirmekle ve faaliyetlerinde gerekli standartları karşılamakla yükümlülerdir.

NACE bazında ne demek?

NACE kodu, işyerinin faaliyet alanını ve bununla bağlantılı olarak işyeri tehlike sınıfı bilgisini veren bir koddur. ... Doğru NACE kodu belirlendiğinde işyeri tehlike sınıfı da doğru tespit edilebilir. İş sağlığı ve güvenliği kanunu sonrasında oluşan tehlike sınıfları da işyeri NACE kodu ile belirlenir.

Faaliyet kodu nedir?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur. Bu sebeple altılı faaliyet kodu olarak da bilinir.

Vergi levhasında NACE kodu nerede yazar?

NACE kodları ile Maliye Bakanlığı'nın belirlediği vergi kodları da aynıdır. İnternet vergi dairesi sisteminden alınan barkodlu vergi levhasında ana faaliyet kodları bölümünde yazılan kod, aynı zamanda NACE kodudur.