E faturaya geçmek için neler gerekli?

İçindekiler:

  1. E faturaya geçmek için neler gerekli?
  2. Herkes e-Fatura kullanabilir mi?
  3. Kimler e-fatura kesmek zorunda?
  4. E Fatura Uygulaması kimleri kapsıyor?

E faturaya geçmek için neler gerekli?

İlk olarak e-faturaya geçmek için mali mühre ihtiyacınız var. Bu sebeple atmanız gereken ilk adım Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan mali mühür almak. Bu sayede e-Faturaya geçmek istediğinizi GİB'e bildirmiş oluyorsunuz. Birkaç gün içinde gönderilen mali mührünüz ile artıE-k e-Fatura kullanma yetkisine sahip oluyorsunuz.

Herkes e-Fatura kullanabilir mi?

E-faturaya herkes geçebilir. Evet, fatura kesen bir işletmeniz varsa dilediğiniz zaman e-faturaya geçebilirsiniz. E-faturaya geçiş için hiçbir ciro şartı yok. Büyük ya da küçük, hatta yeni kurulmuş ve hiç fatura kesmemiş bir işletme bile e-fatura kullanabilir.

Kimler e-fatura kesmek zorunda?

Kimler e-faturaya geçmek zorunda? 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2014 yılı ve devamındaki hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler, e-fatura uygulamasına dahil olmak ve elektronik defter tutmak zorundadır.

E Fatura Uygulaması kimleri kapsıyor?

2018 yılı cirosu 10 Milyon Türk Lirası ve üzeri olan mükelleflerin ise tarihi itibariyle zaten e faturaya geçmiş olmaları gerekiyordu. 2019 yılı cirosu 5 Milyon Türk Lirası ve üzeri olan mükelleflerin ise 1 Temmuz 2020 tarihine kadar e fatura zorunluluğu bulunuyor.