Tedarik Zinciri Yönetimi Nasıl Olunur?

İçindekiler:

  1. Tedarik Zinciri Yönetimi Nasıl Olunur?
  2. Satın alma müdürü ne iş yapar?
  3. Tedarik Bölümü Nedir?
  4. Satın alma sorumlusu ne kadar maaş alır?
  5. Satın alma yetkilisi nedir?

Tedarik Zinciri Yönetimi Nasıl Olunur?

Tedarik zinciri direktörü olmak için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans fakültelerinde bulunan Dış Ticaret Bölümü, İktisat Bölümü, İşletme Bölümü ya da Mühendislik Fakültelerinde bulunan Kimya Bölümü gibi alanlarından mezun olma şartı bulunmaktadır.

Satın alma müdürü ne iş yapar?

Satın alma müdürü; şirketin belirlemiş olduğu proje ve hedefler doğrultusunda amaçlara uygun şekilde araştırmalar yapan, personeli satın alma alanında yönlendiren, doğruluk ve şeffaflık ilkeleri ile parayı en ekonomik şekilde kullanarak şirketin büyümesini destekleyen, satın alma departmanından sorumlu kişidir.

Tedarik Bölümü Nedir?

Markette gördüğünüz herhangi bir ürünün içinde bulunan ham maddelerin satın alınması, bu satın alma sürecindeki müzakereler, malzemelerin fabrikaya getirilmesi, bizzat üretimin planlanması ve yönetilmesi, daha sonrasında bu üretimin ilgili müşterilere sevk edilmesi ve bunun sürekli olarak takip edilmesini içerir.

Satın alma sorumlusu ne kadar maaş alır?

Satın Alma Uzmanı maaşı ortalama aylık 4.860 - TL'dir. En düşük maaşı 3.826 -TL, En yüksek ise 7.350 - TL'dir.

Satın alma yetkilisi nedir?

Satın alma sorumlusu; bağlı olduğu firmanın ihtiyaç duyduğu mal ya da hizmetin temini için uygun kaynak ve doğru fiyat araştırması yapan kişidir.