Jira nedir nasil kullanilir?

İçindekiler:

  1. Jira nedir nasil kullanilir?
  2. Jira Server nedir?
  3. Epic nedir Agile?
  4. Atlassian uygulaması nedir?
  5. Jira board nedir?
  6. Bitbucket repo nedir?
  7. Yazılımda Epic ne demek?
  8. EPIC ve user story nedir?
  9. Jira Workflow nedir?
  10. Atlassian kimin?
  11. Jira sistemi nedir?
  12. Agile neden gerekli?
  13. Bitbucket ne için kullanılır?
  14. Bitbucket ücretsiz mi?
  15. Epic feature nedir?
  16. Agile user story nedir?
  17. Epic nedir yazılım?
  18. Confluence ne işe yarar?

Jira nedir nasil kullanilir?

Jira, bir proje geliştirme yazılımıdır. Aynı zamanda mevcut projelerdeki hataları tespit etmek ve düzeltmek için de bu yazılım kullanılır. Ana sayfada sırasıyla gösterge paneli, sorunlar, projeler ve diğer paneller yer alır.

Jira Server nedir?

JIRA görev ve bug izleme, yazılım proje yönetimi gibi süreçleri bir arada yönetebilen bir platformdur. JIRA farklı ölçekteki işletmeler için de uygun olmakla birlikte takımlar, paydaşlar ve proje yöneticilerinin iş birliğini arttıran ve işletmeye değer katan bir uygulamadır.

Epic nedir Agile?

Epic: Çok sayıda Story'nin oluşturduğu anlamlı iş bütünü. Initiative: Ortak hedefe doğru giden Epic kolleksiyonu. Theme: Organizasyonu ilgilendiren geniş odak alanları.

Atlassian uygulaması nedir?

Atlassian Corporation Public Limited Company, proje yönetimi, içerik üretimi için ürün geliştiren Avustralya kurumsal yazılım şirketidir. ... Jira en iyi sorun izleme uygulaması olarak bilinir. Atlassian'ın java diliyle geliştirdiği ürün, hata takibi ve çevik proje yönetimi sağlar.

Jira board nedir?

JIRA Atlassian Inc. tarafından geliştirilen Proje ve Süreç Yönetim aracıdır. Bu araç şirketler tarafından hem iş akış süreçlerini takip etmek hemde müşterilerin veya kullanıcıların isteklerine, sorun ve hatalara çevik(agile) metodolojiler ile yanıt vermek amacıyla kullanılır.

Bitbucket repo nedir?

Bitbucket, Git veya Mercurial gibi VCS(Version Control System) kullanan projeler için bir web depolama servisidir. Bitbucket, hem ticari planlarla hem de ücretsiz hesaplarla kullanılabilmektedir ve ücretsiz hesaplara en fazla beş kullanıyıca kadar limitsiz özel depo (repository) alanı sunmaktadır.

Yazılımda Epic ne demek?

Epic. User story'nin büyükçe olanı diyebiliriz. Zaten Türkçe karşılığı “destan” olarak geçiyor. Şöyle ki, yapılacak işin birden fazla user story barındırması durumunda aslında buna epic deniyor.

EPIC ve user story nedir?

Kullanıcı Hikayeleri (User Stories) Aralarında nüanslar bulunmasına rağmen, temelde ikisi de paydaşların ihtiyaçlarının toplanıp, projeye girdi olarak sunulması amacına hizmet eder. ... Kullanıcı hikayesi olarak tanımlanan bir yapının, çok fazla task'ı varsa, bu yapı destan (epics) olabilir.

Jira Workflow nedir?

1.1. Kısaca Jira JIRA Atlassian Inc. tarafından geliştirilen Proje ve Süreç Yönetim aracıdır. Bu araç şirketler tarafından hem iş akış süreçlerini takip etmek hemde müşterilerin veya kullanıcıların isteklerine, sorun ve hatalara çevik(agile) metodolojiler ile yanıt vermek amacıyla kullanılır.

Atlassian kimin?

Bu haftanın konuğu Avustralyalı bilgisayar yazılım programları şirketi Atlassian'ın kurucusu ve yöneticisi Scott Farquhar. Avustralyalı girişimci Scott Farquhar liseyi bitirdikten sonra askeri okula yazılmak istiyordu.

Jira sistemi nedir?

1.1. Kısaca Jira JIRA Atlassian Inc. tarafından geliştirilen Proje ve Süreç Yönetim aracıdır. Bu araç şirketler tarafından hem iş akış süreçlerini takip etmek hemde müşterilerin veya kullanıcıların isteklerine, sorun ve hatalara çevik(agile) metodolojiler ile yanıt vermek amacıyla kullanılır.

Agile neden gerekli?

Kişisel gelişim, süreç iyileştirme, gelişen beceriler ve teknikler ekip üyelerinin daha verimli çalışmasına yardımcı olur. Agile'ın amacı sürekli değişim, artan karmaşıklık ve belirsizliğe rağmen müşteri odaklı olarak kesintisiz değer üretmektir.

Bitbucket ne için kullanılır?

Bitbucket, Git projelerini uzak sunucuda tutmayı ve kontrol etmeyi sağlayan bir sistemdir.

Bitbucket ücretsiz mi?

Bitbucket, hem ticari planlarla hem de ücretsiz hesaplarla kullanılabilmektedir ve ücretsiz hesaplara en fazla beş kullanıyıca kadar limitsiz özel depo (repository) alanı sunmaktadır. ... Bitbucket, Pyhton dilinin bir framework'u olan olan Django ile yazılmıştır.

Epic feature nedir?

Product ekibinde yapılan her şey son kullanıcıya sunulmaz veya yeni bir özellik olarak sonuçlanmaz. Bu yüzden özellikler(features) olarak değil epics olarak adlandırılırlar. Ayriyeten bir sprint'ten daha uzun süren çalışmalar da “epics” olarak adlandırılmaktadır.

Agile user story nedir?

Scrum'da “User Story”'ler kullanıcı ile sistem arasındaki etkileşimi anlatmak için kullanılan ve kullanıcının kazancını vurgulayan metinlerdir. ... User Story'ler “use case”'ler veya senaryolardan daha küçük parçalardır ve bunları yazılımcıların kendisi değil projenin sahibi yazar.

Epic nedir yazılım?

Epic. User story'nin büyükçe olanı diyebiliriz. ... Şöyle ki, yapılacak işin birden fazla user story barındırması durumunda aslında buna epic deniyor. Aslında aktiviteler barındıran bir iş paketi.

Confluence ne işe yarar?

1.1. Tanıtım. Confluence Atlassian Inc. tarafından Java dili ile geliştirilen ve 2004 yılında yayımlanan bir İletişim ve İşbirliği Sistemidir. Bu araç her büyüklükteki şirket için kurumsal seviyede wiki oluşturma yazılımıdır. Proje ve proje ekiplerinizin bilgiye erişimini hızlandırarak başarısını artırır.