Mesafeli Satış Sözleşmesi kaç gün?

İçindekiler:

  1. Mesafeli Satış Sözleşmesi kaç gün?
  2. Mesafeli satışta cayma hakkı ne zaman başlar?
  3. Mesafeli Satış Sözleşmesi Nasıl Yazılır?
  4. Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkı kaç gün?
  5. Online satış sözleşmesi nedir?
  6. Bir sözleşme uzaktan iletişim araçlarıyla başlatılıp sonunda satıcı veya sağlayıcının iş yerinde kurulursa mesafeli sözleşme sayılır mı?
  7. İnternet cayma bedeli kaç gün?
  8. Ön ödemeli konut satışında cayma hakkının kullanılması durumunda tüketiciye iade edilmesi gereken tutar en geç kaç gün içinde geri verilmelidir?

Mesafeli Satış Sözleşmesi kaç gün?

Tüketici Ürün'ü teslim aldığı tarihten itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin bu Sözleşme'den cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı bulunmayan durumlara dair yasal düzenlemeler saklıdır.

Mesafeli satışta cayma hakkı ne zaman başlar?

(2) Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar.

Mesafeli Satış Sözleşmesi Nasıl Yazılır?

Mesafeli satış sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
  1. Taraflar. Satıcı ve tüketicinin kim olduğu, adresi, fatura bilgisi vs. ayrıntılı olarak yazılmalıdır.
  2. Konu. ...
  3. Ödeme. ...
  4. Teslimat. ...
  5. Mücbir sebep. ...
  6. Satıcının sorumlulukları.
  7. Alıcının sorumlulukları.
  8. Sipariş.
Daha fazla öğe...

Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkı kaç gün?

MADDE 12 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

Online satış sözleşmesi nedir?

Mesafeli satış sözleşmesi, e-ticaret sitesi sahiplerinin alıcılara karşı hazırladığı sözleşmelerdir. ... Satış sözleşmesi alıcı ve satıcı arasında arasında gerçekleştirilen bir anlaşmadır. Satıcı, alıcının ödemeyi kabul ettiği fiyat karşılığında talep edilen şeyi teslim etmeyi veya satmayı kabul eder.

Bir sözleşme uzaktan iletişim araçlarıyla başlatılıp sonunda satıcı veya sağlayıcının iş yerinde kurulursa mesafeli sözleşme sayılır mı?

Bir sözleşme uzaktan iletişim araçlarıyla başlatılırsa, fakat sonunda satıcı veya sağlayıcının işyerinde kurulursa bu da mesafeli sözleşme olarak kabul edilmez.

İnternet cayma bedeli kaç gün?

Tüketici Kanununda ürün ve hizmetlerin niteliğine ve alınma şekline göre farklı sürelerde ve kapsamlarda cayma hakları belirlenmiştir. Örnek olarak aldığınız bir ürünü bir sebep göstermeksizin 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Ön ödemeli konut satışında cayma hakkının kullanılması durumunda tüketiciye iade edilmesi gereken tutar en geç kaç gün içinde geri verilmelidir?

(5) Cayma hakkının kullanılması durumunda, tüketiciye iade edilmesi gereken tutar ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belge cayma bildiriminin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç on dört gün içinde tüketiciye geri verilir.