E-Fatura mı normal Fatura mı?

İçindekiler:

  1. E-Fatura mı normal Fatura mı?
  2. E-Fatura için ne gerekli?
  3. E-defter tutma ve e-fatura kullanma zorunluluğu kimleri kapsıyor?
  4. E-Fatura ve E-Arşiv Fatura farkı nedir?
  5. E-Fatura sisteme kaç günde düşer?
  6. Kimler e-defter tutmak zorunda 2020?
  7. E Fatura ve E-defter zorunlu mu?
  8. E-Fatura mükellefine e-Arşiv Fatura kesilirse ne olur?

E-Fatura mı normal Fatura mı?

E-fatura tam olarak bildiğiniz normal faturanın elektronik ortamda kesilen hali değil arkadaşlar. Yani herkesin herkese kesebildiği ve mail ortamında gönderdiği faturanın adı e-fatura değil.

E-Fatura için ne gerekli?

İlk olarak e-faturaya geçmek için mali mühre ihtiyacınız var. Bu sebeple atmanız gereken ilk adım Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan mali mühür almak. Bu sayede e-Faturaya geçmek istediğinizi GİB'e bildirmiş oluyorsunuz. Birkaç gün içinde gönderilen mali mührünüz ile artıE-k e-Fatura kullanma yetkisine sahip oluyorsunuz.

E-defter tutma ve e-fatura kullanma zorunluluğu kimleri kapsıyor?

e-Defter Tutma(Kullanma) Zorunluluğu Kimleri Kapsıyor
  • e-Fatura sistemine ZORUNLU dahil olan tüm mükellefler.
  • 2018 veya müteakip yıllar cirosu 5 milyon TL'yi aşan mükellefler.
  • Bağımsız denetime tabi olan şirketler.

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura farkı nedir?

e-Fatura'da, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv ise e-Fatura kapsamı dışındaki firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmesini ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesini sağlar.

E-Fatura sisteme kaç günde düşer?

E-faturaya geçiş süreci oldukça kolaydır. Birfatura ile çalışıyorsanız ortalama 48 saatte geçişiniz tamamlanır. Mali mühür sadece entegrasyon esnasında kullanılır.

Kimler e-defter tutmak zorunda 2020?

e-Defter uygulamasına geçme zorunluluğu olduğu belirtilen mükellefler; tam bölünme, birleşme (devralma şeklinde birleşme ve yeni kuruluş şeklinde birleşme) veya tür (nev'i) değişikliğine gitmeleri halinde devrolunan veya birleşilen tüzel kişi mükellefler ile tam bölünme veya tür (nev'i) değişikliği sonucunda ortaya ...

E Fatura ve E-defter zorunlu mu?

Zorunluluğum olmadığı halde e-fatura kullanmak istiyorum. e-Fatura kullanıcısı olunca e-defter uygulamasına da geçmek zorundayım? Hayır. Eğer şirket olarake-faturaya geçiş zorunluluğunuz bulunmuyorsa e-defter de kullanmak zorunda değilsiniz.

E-Fatura mükellefine e-Arşiv Fatura kesilirse ne olur?

e-Fatura kullanıcısı olan birine düzenlenen e-Arşiv faturası, e-Faturanın yerini tutamayacağı gibi geçerli de sayılamaz. ... Eğer yanlışlıkla düzenlenen e-Arşiv ya da matbu fatura kayıtlara alınmış ve KDV Beyannamesi'ne konu edilmişse iptali söz konusu olamaz.