Alt alan adı nedir?

İçindekiler:

  1. Alt alan adı nedir?
  2. Alt alan adı nasıl oluşturulur?
  3. Alt site nedir?
  4. Sub domain nasıl açılır?
  5. cPanel e nasıl giriş yapılır?
  6. Your domain ne demek?
  7. Alt Domain nedir ne işe yarar?
  8. Hosting ve domain nasıl bağlanır?
  9. Sub domain ne işe yarar?
  10. cPanel nedir nasıl kullanılır?
  11. cPanel hosting nasıl kullanılır?
  12. Subdomain desteği nedir?
  13. Wildcard subdomain nedir?
  14. cPanel hosting ne işe yarar?

Alt alan adı nedir?

Subdomain (alt alan adı) alan adınızın altında oluşturabildiğiniz, fakat birincil alan adınızdan bağımsız bir şekilde çalışabilen alan adı özelliğidir. Yapısal olarak ana domaininize bir ön ek alarak tanımlanır. Örneğin, birincil alan adınız “ihs.com.tr, ise ”, Blogunuz “blog.ihs.com.tr” alt alan adına sahip olabilir.

Alt alan adı nasıl oluşturulur?

Cpanel içerisinde Etki Alanları altında yer alan alt etki alanları alanı içerisine giriş yapın. Alt Etki Alanı alanına oluşturmak istediğiniz subdomain adını yazın. Alt kısımdan etki alanı yani ana domain seçin ve Oluştur butonuna tıklayın. Subdomain adresimiz cpanel üzerinde kuruldu.

Alt site nedir?

Bir alt alan adı, adından da anlaşılacağı gibi ana alan adınızın (domain) ek bir bölümüdür. Ana web sitenizin farklı bölümlerini düzenlemenize ve bu bölümlere gitmenize yardımcı olacak alt alanlar oluşturursunuz.

Sub domain nasıl açılır?

cPanel'de Subdomain Nasıl Açılır? Hosting kontrol paneliniz üzerinden cPanel'e giriş yapınız ve “Domains” kategorisi altında yer alan Subdomains” sekmesine tıklayınız. Açılan sayfada, “Subdomain” alanında belirlemiş olduğunuz subdomain adını yazınız.

cPanel e nasıl giriş yapılır?

cPanel'e Nasıl Giriş Yaparım?
  1. com.tr adresinden Müşteri Panelinize giriş yapınız.
  2. Müşteri paneline giriş yaptıktan sonra Hostinglerim'e tıklayınız.
  3. cPanel'ine girmek istediğiniz hostingin en sağında ki Yönet butonuna tıklayınız.

Your domain ne demek?

Domain name, yani Türkçe karşılığıyla domain adı (veya alan adı) özünde web sitenizin fiziksel adresinin karşılığı anlamına gelir. ... Domain, alan adı anlamına gelir ve iki önemli öğeden oluşur. Örneğin Facebook.com domain adı internet sitesinin adını (yani Facebook) ve domain adının uzantısını (.com) içerir.

Alt Domain nedir ne işe yarar?

Alt domainler normal domainlerin ön ekine denir. Yeni.vertayazilim.com bir alt domain örneğidir. Bu tip domainler yeni web sitesi denemesi yapmak için aynı domaindeki bir web sitesine ek unsur yapmak için kullanılır. Bazı şirketler bloglarını alt domain isimlerine kurarlar.

Hosting ve domain nasıl bağlanır?

Kısaca özetlemek gerekirse, domain yönlendirme için atmanız gereken adımlar şöyle:
  1. GoDaddy hesabınıza giriş yapın.
  2. Hosting'e bağlamak istediğiniz alan adını yöneteceğiniz sayfaya gidin.
  3. Seçtiğiniz alan adı özelinde “DNS Yönetimi” sayfasına gidin.
  4. “Ad Sunucuları” başlığında gerekli düzenlemeleri yapın.
BE

Sub domain ne işe yarar?

Bir web sitesindeki farklı içerik alanları için oluşturulan web adresleri ise subdomain olarak adlandırılır. Alt alan adı (alt domain/alt etki alanı) anlamına gelen subdomain; Google gibi arama motorları tarafından ana domainin uzantısı olarak algılanır ve sadece ana domaine bağlı olarak açılabilir.

cPanel nedir nasıl kullanılır?

cPanel, Linux tabanlı hosting sunucularda çalışan lisanslı site yönetim aracıdır. Yani bir kontrol panelidir. Aslında Linux sistemlerde kullanılan kontrol paneli cPanel'dir.

cPanel hosting nasıl kullanılır?

Cpanel Nasıl Kullanılır? Hosting aldığınız firma sana kullanıcı, şifreniz ile beraber birde ip bloğu göndermektedir. Domain yönlendirme işlemleriniz gerçekleşmediyse hosting firmanızın geçici ulaşım için vermiş olduğu ip adresiyle Cpanel'e ulaşabilirsiniz.

Subdomain desteği nedir?

Subdomain, hosting özellikleri ile alakalı bir konudur esasen, eğer alt alan adı oluşturmayı hosting hesabınız destekliyor ise hemen bir alt alan adı (subdomain) oluşturabilirsiniz demektir. ... Sub-domain, mevcut hosting hesabınıza tanımlı alan adlarının ön tarafınıza belirleyeceğiniz karakterlerden oluşmaktadır.

Wildcard subdomain nedir?

Wildcard subdomain mevcut olmayan subdomain adreslerini hesabınızda belirli bir dosyaya yönlendirmenizi sağlar. Bu sayede adres satırına henüz oluşturulmamış subdomain adreslerini dahi yazsanız karşınıza yönlendirmiş olduğunuz klasördeki içerikler çıkar. Bunun için bir wildcard DNS kaydı oluşturmak gerekir.

cPanel hosting ne işe yarar?

Açılımı “control panel” olan cPanel, Linux hosting satın alan kullanıcıların faydalandığı bir web hosting kontrol paneli uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde web sayfası yöneticileri, görsel ve interaktif işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirir. Oldukça popüler olan cPanel uygulaması, lisans gerektiren bir programdır.