Sanal POS alışveriş ka nedir?

İçindekiler:

  1. Sanal POS alışveriş ka nedir?
  2. Sanal POS ne demek?
  3. Sanal POS nedir nasıl kullanılır?
  4. POS cihazı hangi tuşla açılır?
  5. POS cihazı temassız nasıl yapılır?

Sanal POS alışveriş ka nedir?

Sanal POS sistemi; online alışveriş yoluyla ürün ya da hizmet sunan E-Ticaret sitelerinde kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapabilmek için kullanılır. Klasik kredi kartlarının okutulduğu POS (Point of Sale) cihazlarının sanal versiyonu olarak ifade edilebilir ve VPOS (Virtual Point Of Sale) olarak da bilinir.

Sanal POS ne demek?

Sanal POS, fiziksel POS cihazlarının bir alternatifi olarak, müşteri kredi kartına fiziksel olarak erişiminiz olmayan online, mobil, çağrı merkezi vb. kanallarda veya fiziksel POS bulundurmanızın zor olduğu saha satış, teslimat ekipleri vb. hizmet noktalarınızda, müşteri banka kartı veya kredi kartı bilgilerini güvenli ...

Sanal POS nedir nasıl kullanılır?

Sanal POS'un mantığı mağazada nasıl ki kredi kartınızı cihaza okuttuğunuzda ödeme işlemi gerçekleşiyorsa internet üzerinden girilen bilgilerin alıcının banka ve kredi kuruluşunda olan hesabından aldığı ürün ve hizmetin bedeli olan paranın satıcının banka hesabına geçirilmesine dayanır.

POS cihazı hangi tuşla açılır?

Öncelikle Fonksiyon Yani F tuşuna basılır. 2. Yeşil Renkli Menüde Yazarkasa Pos Raporları isimli yere tıklanır. 3. Cihazın Şifresi Girilir ve Menüye Giriş yapılır.

POS cihazı temassız nasıl yapılır?

Temassız POS ile işlem yapmak için; POS'a tutar bilgisini girip “Giriş” tuşuna bastıktan sonra, kartı POS cihazına yaklaştırın. 350 TL ve altı işlemlerde şifreye gerek kalmadan, 350 TL üzeri işlemlerde ise POS'tan şifre girilmesini sağlayarak temassız işlem yapabilirsiniz.