Cari modülü nedir?

İçindekiler:

  1. Cari modülü nedir?
  2. Cari hesap işlemleri nasıl yapılır?
  3. ETA Fatura modülü nedir?
  4. Kasa modülü hangi amaçla kullanılır?
  5. Cari hesap nedir nasıl yapılır?
  6. Fatura Modülü ne işe yarar?
  7. Eta muhasebe modülü nedir?
  8. Çek senet modülü hangi amaçla kullanılır?
  9. Sisteme yeni kasa kartı oluşturmak için sırasıyla hangi işlemler yapılır?
  10. Cari hesap sözleşmesi nin özellikleri nelerdir?
  11. Cari hesap alacağı ne demek?
  12. Muhasebede cari hesap ne demek?
  13. Netsis programı nedir nasıl kullanılır?
  14. Fatura Programi nedir?
  15. ETA ne programı?

Cari modülü nedir?

Cari modülü müşterileri, tedarikçileri ve diğer cari hesapları takip etmek için kullanılan kartları eklemek, değiştirmek ve incelemek amacı ile kullanılır ve ilgili cariye ait tüm bilgiler detaylı bir şekilde kayıt altına alınabilir. ✓ Öncelikli olarak, Dosya Numarası ve istenirse Kod ya da Kısaltma girilir.

Cari hesap işlemleri nasıl yapılır?

Genel nitelikli cari hesaplar tutulurken firmanın müşteri ve tedarikçileri için ayrı sayfalar oluşturulur. Alacak ve borç kısmını ayırdıktan sonra her bir firma için yapılacak tüm işlemler günü gününe kaydedilir. Ödeme yapıldığında cari hesap güncellenir ve kalan bakiye belirtilir.

ETA Fatura modülü nedir?

ETA:FATURA, işletmelerin faturalama işlemlerini bilgisayarda takip edebilmesine imkan tanıyan bir program modülüdür. ... Faturalar sisteme fatura modülü üzerinden işlenebileceği gibi Sipariş veya İrsaliye modüllerine ait fişler üzerinden faturalaştırma işlemi yapılarak otomatik olarak da oluşturulabilmektedir.

Kasa modülü hangi amaçla kullanılır?

Kasa modülü, Muhasebe modülü kullanılmayan, muhasebe işlemlerini dışarıya tutturan veya muhasebe modülü kullanan işletmelerin her türlü kasa giriş/çıkış işlemlerini daha detaylı takip etmelerini ve daha detaylı rapor almalarını sağlayan bir program modülüdür. Kasa modülü Cari ve Muhasebe modülleri ile entegre çalışır.

Cari hesap nedir nasıl yapılır?

Cari hesap, şirketinizin müşteri ve tedarikçileri ile arasında geçen tüm işlemlerin toplandığı hesaptır. Müşterinize bir mal satar, alacak yazarsınız (daha güzeli tahsilat yaparsınız) ya da satış faturası kesersiniz. Tedarikçinizden mal/hizmet alırsınız gider yazar ya da alış faturası oluşturursunuz.

Fatura Modülü ne işe yarar?

Fatura girişinin yapıldığı bölümdür. Bu modül programa girmiş olduğumuz Seri ve Ticari ilan ordinolarının faturalandırıldığı bölümdür.

Eta muhasebe modülü nedir?

Eta bütün güncellemeleri takip eden ve aynı zamanda online güncelleme yapılabilen bir programdır. Türkiye'de 25 yılı aşkın süredir kullanılmakta olan bu program ETA Bilgisayar tarafından geliştirilmiştir. Muhasebe alanında yapılan herhangi bir kanuni değişikliği direk olarak güncellemektedir.

Çek senet modülü hangi amaçla kullanılır?

Çek/Senet bordrolarının toplu olarak muhasebeleştirilmesinde kullanılır.

Sisteme yeni kasa kartı oluşturmak için sırasıyla hangi işlemler yapılır?

İlk yapılması gereken işlemlerini takip edeceğimiz kasalara ait kasa kartlarının açılmasıdır. Bunun için Kasa modülüne girildikten sonra, F2-Kasa Kartı, F2-Yeni Kart bölümüne girilir. (KASA-F2-F2)-YENİ KART: Bu ekranda yeni bir kasa kartı tanımlanır.

Cari hesap sözleşmesi nin özellikleri nelerdir?

İki kişinin aralarındaki sürekli bir ilişkiden doğan karşılıklı alacak ve borçlarını tek tek ve ayrı ayrı isteyip tahsil etmekten vazgeçerek, bunları kalem kalem alacak ve borç biçiminde not edip hesabın kesilmesinden sonra çıkacak tutarı istemeyi kararlaştırdıkları sözleşmeye cari hesap sözleşmesi denir.

Cari hesap alacağı ne demek?

Ticaret Kanunu'ndaki tanıma göre; cari hesap, iki kimsenin para, mal, hizmet ve diğer hususlardan dolayı birbirlerindeki alacaklarını ayrı ayrı istemekten karşılıklı olarak vazgeçip, bunları hesap kesim tarihinde ödemek üzere kaydettikleri hesaptır.

Muhasebede cari hesap ne demek?

Cari Hesap, bir şirketin mali veya ticari ilişkide bulunduğu alıcı, satıcı, banka vs. hesapların borç ve alacaklarının takibinin yapıldığı hesapları belirtmektedir.

Netsis programı nedir nasıl kullanılır?

NETSİS kısaca orta ve büyük ölçekli işletmelerde finans, muhasebe, stok, satış ve tedarik zinciri gibi uygulamaların tek bir merkezden kolayca yönetilmesine imkan veren bir yazılımdır. NETSİS ve muhasebe üzerine düzenlenen eğitimler i-Akademi'nin en çok rağbet gören eğitimleri arasında yer alıyor.

Fatura Programi nedir?

Bir fatura yazdırma programı kullanarak. Fatura baskısı alma ve kargolama süreçlerini ortadan kaldırırsınız. ... Dünyanın her yerinden ve internet bağlantısı olan tüm cihazlardan 7/24 e-fatura kesip gönderebilirsiniz. Resmi belgelerinizi zarar görme ve kaybolma riskinden korursunuz.

ETA ne programı?

Eta bütün güncellemeleri takip eden ve aynı zamanda online güncelleme yapılabilen bir programdır. Türkiye'de 25 yılı aşkın süredir kullanılmakta olan bu program ETA Bilgisayar tarafından geliştirilmiştir. Muhasebe alanında yapılan herhangi bir kanuni değişikliği direk olarak güncellemektedir.