NACE kodu C ne demek?

İçindekiler:

  1. NACE kodu C ne demek?
  2. NACE kodu kimlere verilir?
  3. NACE Rev 2 ye göre Kısım C ne demek?
  4. NACE kodu nedir örnek?
  5. Meslek kodu yanlış olursa ne olur?
  6. NACE kodu nasil güncellenir?
  7. NACE kodu listesi ne demek?
  8. NACE Rev 2 sınıflaması nedir?

NACE kodu C ne demek?

Örneğin: Yemek üretim tesisine yada bir diğer adı ile lokanta sahibi iseniz. ”C: İMALAT/10.85 Hazır Yemek Üretimi” bizim NACE üst kodumuz olacaktır. Bunu bağlantısı vermiş olduğum listeden basit olarak CTRL + F deyip arattırarak da bulabilirsiniz.

NACE kodu kimlere verilir?

NACE kodu; iş yerinin faaliyetlerinin tehlike derecesini ortaya koyduğu için ticari faaliyetlerini başlatmak isteyen veya halihazırda ticari faaliyeti bulunan tüm girişimciler bu kodu öğrenmelidir.

NACE Rev 2 ye göre Kısım C ne demek?

İkinci Bileşene NACE Rev 2'ye göre Kısım C – İmalat sektöründe veya Bölüm 62 – Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektöründe veya Bölüm 72 – Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektöründe faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ'ler başvurabilir.

NACE kodu nedir örnek?

Ayrıca, SGK sicil numaranın 3. hanesinden 8. hanesine kadarki rakamlar da NACE kodunu oluşturur. Örneğin, 10, gıda ürünlerinin imalatını, 10.52 dondurma imalatını, 10.52.01 ise, sade, sebzeli, meyveli vb. Dondurma imalatını belirtir.

Meslek kodu yanlış olursa ne olur?

Meslek kodları işveren tarafından yanlış girildiği takdirde işveren, idari para cezası ödemek durumda kalır. ... Bu uygulama kapsamında 5510 Sayılı Kanunun 102. maddesinin 1. fıkrasına göre hatalı bildirilen meslek kodu idari para cezası, asgari ücretin onda biri tutarında olur.

NACE kodu nasil güncellenir?

Bu işlem için işyeri şifresiyle SGK'nın resmi web sitesine giriş yapılarak NACE Kodu değişikliği sayfasından yeni NACE kodunun seçilmesi gerekmektedir. Değişiklik talebinin SGK tarafından yapılacak incelemeler sonucunda uygun görülmesi durumunda SGK sisteminde işyerinin NACE kodu değiştirilir.

NACE kodu listesi ne demek?

NACE Kodu, Tüzel kişiliklerin faaliyet alanlarına göre tehlike sınıflarının belirlendiği kodlama sistemi ve listesidir. NACE kodlamasında faaliyet konularına göre işyerlerine/işletmelere altı haneli bir kod verilmektedir.

NACE Rev 2 sınıflaması nedir?

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından oluşturulan ve işyerlerinin faaliyet konularına göre sınıflandırılmasında temel alınan uluslararası ekonomik faaliyet sınıflama sistemidir. Ekonomik faaliyetlerle ilgili istatistiklerin üretilmesinde, son versiyon olan NACE Rev.2 kullanılmaktadır.