Elogo Fatura nedir?

İçindekiler:

  1. Elogo Fatura nedir?
  2. E-Fatura ne anlama geliyor?
  3. Şirket e faturası ne demek?
  4. E-Arşiv fatura nedir nasıl kesilir?
  5. Gib fatura ne demek?
  6. E faturaya geçince ne oluyor?
  7. Fatura nedir hangi amaçla kullanılır?
  8. E faturaya kimler geçecek 2020?
  9. E faturaya geçtiğimi nasıl anlarım?

Elogo Fatura nedir?

e-Fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen ve elektronik belge biçiminde düzenlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasında dolaşımını güvenli ve sağlıklı bir biçimde sağlamak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı ...

E-Fatura ne anlama geliyor?

e-Fatura mükellefi yıllık brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzerine olan kamu ve kuruluşlardır. ... e-Fatura, faturanın aksine online olarak kesilen ve normal faturanın yerine geçen hukuki bir belgedir. 397 sıra nolu VUK tebliği ile tarihinde yayıma girmiştir.

Şirket e faturası ne demek?

Elektronik ortamda hazırlanan faturalara verilen isimdir. ... Kağıda basılmayan ve sunucular tarafından alıcı ve satıcıya iletilen e-fatura, ileride tüm firmalar için zorunlu hale getirilecek.

E-Arşiv fatura nedir nasıl kesilir?

e-Arşiv Fatura Kapsamı Nedir?
  1. e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir.
  2. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.
Daha fazla öğe...

Gib fatura ne demek?

Ülkemizde 05.03.2010 tarihinde yayınlanan 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve bu tarihten itibaren uygulamada olan e-fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasındaki ...

E faturaya geçince ne oluyor?

Eğer bir girişimciyseniz e-faturaya geçtiğinizde; Faturalarınızı elektronik olarak gönderirsiniz, kargoya gerek kalmaz.

Fatura nedir hangi amaçla kullanılır?

Fatura, Dünya'da en çok kullanılan ticari bir belge. ... Maddesinde, "Fatura, satılan emtia veya yapılan iş karşılığında müşterinin borçlandığı meblağı göstermek üzere emtiayı satan veya işi yapan tüccar tarafından müşteriye verilen ticari vesikadır." olarak tanımlanıyor.

E faturaya kimler geçecek 2020?

2020 yılında cirosu 5 milyon TL'yi aşan ve 1 Temmuz 2021'de e-fatura ve e-arşiv sistemine geçen firmaların tarihinde e-defter uygulamasına geçmeleri zorunlu hale geldi.

E faturaya geçtiğimi nasıl anlarım?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.