Sosyo-kültürel çevre faktörleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sosyo-kültürel çevre faktörleri nelerdir?
  2. Gökyüzü kelimesinin anlamı nedir?
  3. Yeryüzü kelimesinin kökü nedir?
  4. Fısıltı Türkçe bir kelime midir?
  5. Ödlek Türkçe mi?
  6. Eski Türkçede yer ne demek?
  7. Eski Türkçede hükümdar ne demek?

Sosyo-kültürel çevre faktörleri nelerdir?

Sosyo-kültürel Çevre: İnsan davranışları ve sosyo-kültürel değerler, iş- letmeleri etkileyen en önemli bir diğer faktör grubudur. Başta eğitim ve kültür olmak üzere, toplumsal inançlar, gelenekler, değer yargıları gibi faktörler sosyal çevreyi oluşturur (Alpugan, 1996:73).

Gökyüzü kelimesinin anlamı nedir?

Gökyüzü ya da gökkubbe, çeşitli nedenlerden ötürü tanımlaması zor bir kavramdır. Kabaca kişinin açık alanda yukarı baktığında gördüğü, tüm gök cisimlerini çevrelediği gözlemlenen boşluk olarak nitelendirilebilir.

Yeryüzü kelimesinin kökü nedir?

Arapça dnw kökünden gelen dunyāˀ دنياء "aşağıda veya beri tarafta olan şey, yeryüzü" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça danī "aşağı, beride" sözcüğünün tafdil dişil (müennes, feminine) halidir. denaet maddesine bakınız.

Fısıltı Türkçe bir kelime midir?

Türkçe yansıma sözcükler bakımından çok zengin ve bu kelimeler çok güzel. Oluşum aşaması çok çok basit ve bir o kadar net. Örneğin: *Hapşırık *Çatırtı *Patlama *Tıkırtı *Hıçkırık *Öksürük *Fısıltı *Horultu *Mırıltı *Parıltı *Uğultu *Pırıltı *Şırıltı vd.

Ödlek Türkçe mi?

ödlek: Cebān, ürkek. Türkiye Türkçesi öd "1. ses, 2. safra" sözcüğünden Türkiye Türkçesinde +lAk ekiyle türetilmiştir. ... Eski Türkçe ve Türkiye Türkçesi öt- "öte geçmek, borçlanmak" fiilinden Yeni Türkçe +In ekiyle türetilmiştir.

Eski Türkçede yer ne demek?

İlk anlamı "yeryüzü, toprak" (gök karşıtı) iken, BTü "yurt, barınılan yer", TTü "mevzi, locus" anlamları belirir.

Eski Türkçede hükümdar ne demek?

Kağan veya kaan, Moğol ve Türk devletlerinde hükümdarlar tarafından kullanılan unvanlardan birisi ve göreceli olarak en eskilerindendir. ... Bu bağlamda "kağan", Tanhu, Hakan, Bey, Toktamış, Giray gibi Türkçe bir sözcük olup Türk devletleri için ayırt edici bir özellik de oluşturur.