Kar taneleri ne güzel anlatıyor sözü?

İçindekiler:

  1. Kar taneleri ne güzel anlatıyor sözü?
  2. Kaç çeşit kar tanesi var?
  3. Kar taneleri birbirine değmeden nasıl yere düşer?
  4. Buz kristali nasıl oluşur?
  5. Kar nasıl yağar?
  6. Aşırı kar yağışından ne meydana gelir?
  7. Don nedir hava?
  8. Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan don olayı hangi tarım bitkilerine zarar verir?
  9. Hangi iklimde don olayı görülür?

Kar taneleri ne güzel anlatıyor sözü?

Deniz Köken on Twitter: "“Kar taneleri ne güzel anlatıyor, Birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu.” (Hz.Mevlana)!Jan. 7, 2019

Kaç çeşit kar tanesi var?

Çok sayıda kar kristal çeşidi olmasına rağmen hepsi altı köşelidir. Kar tanelerinin kristal yapıları birbirinin tıpa tıp aynısı değildir. Mikroskopla büyütülen kar taneleri üzerinde yapılan araştırmalarda, kristal yapıları birbirinin aynı olan iki kar tanesine rastlanmamıştır.

Kar taneleri birbirine değmeden nasıl yere düşer?

Çapı 2-4 mm olan kar kristallerinin ağırlığı 0,005 gr dır. Hava akımına karşı dirençli olduklarından yavaş yavaş yere doğru inerler. Bu iniş sırasında kristaller birbirini ittiğinden yapışmaz ve özelliklerini koruyarak yeryüzüne düşerler.

Buz kristali nasıl oluşur?

Kar taneleri hayatlarına buz kristali olarak başlar. Hava soğuduğunda içindeki su buharı havadaki toz zerrecikleri gibi çok küçük parçacıklar üzerinde yoğunlaşır ve donar. Böylece buz kristalleri oluşur. ... Kar tanelerinin farklı şekillere sahip olduğunu duymuşsunuzdur.

Kar nasıl yağar?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. ... Toprak ve atmosferin ısı aynı olursa yere düşen kar taneleri erimez.

Aşırı kar yağışından ne meydana gelir?

Belirli bir yükseklikte hava, su buharı ile aşırı yüklenir. Su buharı ve nem ile dolu havanın aşırı doymuş bir durumda olduğu bilinmektedir. Havanın daha fazla soğumasından sonra su buharı, kar parçacıklarına dönüşür. Bu parçacıklar birbirleriyle birleşerek kar kristallerini oluşturur.

Don nedir hava?

Don, kısaca sıcaklığın 0°C'ın altına düşmesiyle veya 0°C'a yakın derecelerinde meydana gelen bir olaydır. Yeryüzeyinin radyasyon ve kondüksiyon ile aşırı soğumasına neden olan olaylar donun oluşması için elverişli temel koşulları sağlarlar.

Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan don olayı hangi tarım bitkilerine zarar verir?

AKDENİZ BÖLGESİ: Antalya'nın özellikle yüksek kesimlerindeki erik, şeftali ve armut ağaçlarına don zarar verdi. Dolu nedeniyle Mersin ve Adana'da taş çekirdekli meyveler ve bağlarda zarar görüldü. Osmaniye` de mısır, buğday ve narenciyede don zararı meydana geldi.

Hangi iklimde don olayı görülür?

Karasal iklimin göründüğü alanlarda, kışın sık sık don görülür.