E ticaret için hangi marka tescil sınıfı?

İçindekiler:

  1. E ticaret için hangi marka tescil sınıfı?
  2. Marka sınıfları ne demek?
  3. Nice sınıfı ne demek?
  4. Tek sınıflı marka ne demek?
  5. 35 marka sınıfı nedir?
  6. Nice Sınıflandırması nedir?
  7. Tek sınıflı marka başvuru ücreti nedir?

E ticaret için hangi marka tescil sınıfı?

Türk marka sınıflandırma sistemine göre üretilen mal için marka başvurusu yapılması gereken sınıflar 1-34. sınıflar arasında değerlendirilirken hizmet sınıfları 35-45. sınıflarlar arasında değerlendirilmektedir.

Marka sınıfları ne demek?

Marka Tescil Sınıfların 34'de kadar olanları üretim yapanların marka tescil başvurusu yaparken seçecekleri ve ürünlerin üzerinde kullanacakları sınıflardır. 35'te dahil 45'inci sınıfa kadar olan maddeler ise hizmet sektöründe çalışanların marka tescil müracaatı yaparken seçeceği hizmet sınıflarıdır.

Nice sınıfı ne demek?

NICE sınıflandırması, bir mal veya hizmetin tanımlanmasını ve gruplandırılmasını sağlayan, toplam 45 sınıftan oluşan bir sistemdir. Teknolojinin gelişmesi ve yeni faaliyet alanlarının oluşması sebebiyle mal ve hizmet listesi (NICE Sınıfları) zaman zaman güncellenmektedir.

Tek sınıflı marka ne demek?

Markalar tescil aldıkları sınıflarda korunurlar, aynı markaların farklı sınıflarda farklı kişiler/firmalar adına tescilli olması mümkündür. ... Marka tescili sadece 1 sınıfı kapsayabileceği gibi birden çok sınıfı hatta 45 sınıfın tamamını da kapsayabilir.

35 marka sınıfı nedir?

Yeni düzenlemeye göre firmalar markalarını tescil ettirirken 35inci sınıfta Müşterilerin malları elverişli bir şekilde görmesi ve satın alması için (örneğin tekstil, kozmetik, mobilya gibi) * bir araya getirilerek sunulması hizmetleri (belirtilen hizmetler perakende, toptan satış mağazaları, elektronik ortamlar, ...

Nice Sınıflandırması nedir?

Nice Sınıflandırması toplamda 45 sınıf barındırmaktadır ve her sınıf kendi içinde alt kategorilere ayrılmaktadır. Ancak iki temel ayrımın olduğunu söylemek gerekir; ürün(mal) ve hizmet sınıfları. 45 sınıftan ilk 34'ü ürünleri, sonraki 11 sınıf ise hizmet sınıflarını barındırmaktadır.

Tek sınıflı marka başvuru ücreti nedir?

Marka İşlem Ücretleri
Hesap KodlarıHizmetin Türü2021 İşlem Ücretleri (TL)
2.01.01Tek Sınıflı Marka Başvuru Ücreti280
2.01.02Marka Başvurusu Ek Sınıf Ücreti280
2.01.03Marka Tescil Ücreti750
2.01.04Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme Ücreti285
20 satır daha