Influencer Marketing gücünü hangi kaynaklardan alır?

İçindekiler:

  1. Influencer Marketing gücünü hangi kaynaklardan alır?
  2. İnfluencer nasıl ortaya çıktı?
  3. İnfluencer olmaya nasıl başlanır?
  4. Influencerlar kimler?

Influencer Marketing gücünü hangi kaynaklardan alır?

Influncer marketing, gücünü 3 kaynaktan alır: Sosyal erişim: Influencer'lar sosyal medya kanalları ile milyonlarca kişiye ulaşabilirler. Orjinal içerik: Influencer'lar orjinal, etkileyici, sıradışı ve pazarlama odaklı niş içerikler üretirler.

İnfluencer nasıl ortaya çıktı?

İlk influencer platformu 2006 yılında “payperpost” ismi ile “izea” diye bir Amerikalı şirket tarafından kuruldu. Influencer Marketing'in bu denli büyümesindeki nedenlerden biri temelinde çok basit bir pazarlama dengesine sahip olması. Biz sana X öderiz. Sen de Y'yi paylaşırsın.

İnfluencer olmaya nasıl başlanır?

İnfluencer olmanın ilk yolu başta da söylenildiği gibi sosyal medya platformlarında paylaşım yapmaktır. Kendilerinin iyi olduğu ve sevdikleri alana dair yapılan paylaşımlarını sürekli olarak devam ettirmeliler. Bu alanlara ilgi duyan kişileri zaman içinde toplayarak belirli bir kitle kazanmalıdırlar.

Influencerlar kimler?

Influencer'lar farklı şekilde isimlendirilebilir. Bunlara örnek olarak blogger, Youtuber, traveller, fenomen ve Youtube vlogger gibi şeklinde tanımlarla kendilerini ifade etmektedirler. Kendi yetenekleri çerçevesinde sadık bir takipçi kitlesi yaratan influencerlar, bu kitle üzerinde ikna yeteneğine sahiptir.