Fasulye ne zaman ekilir hangi ayda?

İçindekiler:

  1. Fasulye ne zaman ekilir hangi ayda?
  2. 40 günlük taze fasulye ne zaman ekilir?
  3. Yeşil fasulye ekimi nasıl yapılır?
  4. Fasulye sırığı nasıl olmalı?
  5. Taze fasulye kaç günde sulanır?
  6. Kuru fasulye nasıl yetiştirilir kısaca?
  7. Fasulyeye hangi gübre iyi gelir?
  8. Kuru fasulyeye hangi gübre atılır?
  9. Fasulye verimi nasıl artırılır?
  10. Domateste hangi gübre kullanılır?
  11. Sebze fidelerine hangi gübre verilir?
  12. MAP gübresi nasıl kullanılır?
  13. Domates fidelerine gübre ne zaman verilir?
  14. Bibere şeker gübresi ne zaman atılır?
  15. Yaprak Gübresi hangi bitkilere verilir?
  16. Bostan kaç günde bir sulanır?
  17. Domates Çiçekleri neden kuruyor?
  18. Biber çiçekleri neden dökülür?
  19. Domates fideleri neden solar?
  20. Domates fidesi neden kurur?
  21. Sebze yaprakları neden kurur?
  22. Domates yaprakları neden Siyahlaşır?
  23. Domates dip çürümesi nasıl önlenir?
  24. Domatesin alt tarafı neden çürür?

Fasulye ne zaman ekilir hangi ayda?

Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayının son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir. Örtü altı taze fasulye yetiştiriciliğinde ilkbahar döneminde 1 Mart, Sonbahar döneminde 15 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde tohum ekimi yapılır.

40 günlük taze fasulye ne zaman ekilir?

Ekimi: Açıkta taze fasulye yetiştiriciliğinde Mart sonu ve Nisan aylarında ekime başlanır. Fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayı son haftasına kadar kademeli olarak tohum ekim yapılabilir dekara ortalama 5-7 kg tohum atılır.

Yeşil fasulye ekimi nasıl yapılır?

FASULYE NASIL EKİLİR? Öncelikle birer metre arayla çukurlar açılır. İçine en az 5 en fazla 7 adet tohum koyulur ve toprak kapatılır. Yavaş yavaş kendini göstermeye başladığında dalların diplerine çubuklar dikilir.

Fasulye sırığı nasıl olmalı?

Oturak fasulye yetiştirmek için iki sıra arası 50 cm, sıra üzerindeki ocakların arası 30 cm olmalı. Sırık fasulyelerde iki sıra arası 60-70 cm. sıra üzeri ocakların arası ise 30-40 santim olması yeterli.

Taze fasulye kaç günde sulanır?

Sulama zamanları fidelerde üç yaprakçıklı asıl yaprağın görünmesi sırasında, çiçeklenmeden evvel, meyve tutumundan 10 gün sonra ve hasattan 1 ay önceki devrelerde olmak üzere sulama yapılmalıdır. Sık ve hafif sulama yapılmalıdır. Çünkü taze fasulye sık aralıklarla sulamayı sever, bol sudan hoşlanmaz.

Kuru fasulye nasıl yetiştirilir kısaca?

Bodur veya yarı sarılıcı olan fasulye yetiştirilirken küçük tohumlardan dekara 6-7 kg, orta iri taneli tohumlardan 7-10 kg, büyük taneli tohumlardan ise 10-12 kg. ekilmelidir. Uygun ekim derinliği killi topraklarda 4-6 cm. arasında olmalıdır. Hafif bünyeli kumlu topraklarda ise bu derinlik 6-8 cm. seviyesine çıkar.

Fasulyeye hangi gübre iyi gelir?

Köklerdeki nodüllerin aktif hale gelinceye kadarki dönemde bitkinin gereksinimin karşılanması için 2-3 kg/da saf azotun taban gübresi olarak verilmesi yeterlidir. Ekim zamanı toprak isisi ile yakından ilgilidir. Çimlenmenin iyi olabilmesi için toprak sıcaklığı en az 8-10 oC derece olmalıdır.

Kuru fasulyeye hangi gübre atılır?

Bu nedenle taban gübrelemede dekara 4-‐5 kg azot (N) ve 6-‐8 kg fosfor (P2O5) olacak şekilde gübreleme yapılır. Çok kumsal topraklarda potasyum yetersiz olabileceği için üç besinli (NPK) kompoze gübre tercih edilmelidir. Fasulye bitkisi hafif bünyeli topraklarda magnezyum noksanlığı gösterebilir.

Fasulye verimi nasıl artırılır?

Toprağın tuzlu olması fasulyede verimi düşürür. Yüksek nem, aşırı sulama, birkaç saat suyun toprakta göllenmesi bitkinin zarar görmesine ve verimin düşmesine neden olur. Zamanında ve uygun bir şekilde toprak işlemesi fasulyede verimi arttırır. Sonbaharda toprakta yabancı ot durumuna göre sürüm derinliği ayarlanır.

Domateste hangi gübre kullanılır?

Potasyum nitrat, magnezyum nitrat, kalsiyum nitrat ve amonyum nitrat azot içeren gübrelerdir.

Sebze fidelerine hangi gübre verilir?

ÇİFTLİK GÜBRESİ ŞART! Gübreleme toprağın yapısına ve içerdikleri besin maddelerine göre değişmekle beraber her üç sebze türü içinde sonbaharda derin sürümden önce dekara 3-4 ton yanmış ahır gübresi verilmelidir.

MAP gübresi nasıl kullanılır?

Dap gübresinin tersine, Map gübresi tohum derinliğine yada kök bölgesine bant şeklinde uygulanabilir. Suda eriyebilen diğer gübrelerle karıştırılması mümkün olan map gübresi, damla sulama ile köklere, yada püskürtülerek yapraktan uygulanabilir.

Domates fidelerine gübre ne zaman verilir?

Kumlu ve hafif, geçirgenliği fazla topraklarda, gübre; ekim veya dikimden sonra verilirken ağır bünyeli, geçirgenliği az olan topraklarda ekim veya dikimden önce verilmelidir.

Bibere şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.

Yaprak Gübresi hangi bitkilere verilir?

Zeytin ağaçlarında, çiçeklenme öncesinde yaprak gübreleri uygulanabilir. Bu dönemde fosfor, çinko ve bor içerikli gübreler yapraktan uygulama için tercih edilebilir. Zeytin ağaçlarının yapraklarının, diğer ağaç yapraklarından daha kalın olması sebebiyle, bitki besin maddelerinin alımında zorlanır.

Bostan kaç günde bir sulanır?

15-20 gün ara ile sulama yapılmalıdır. İlk iki sulama çiçeklenmeden önce, diğer iki sulama ise çiçeklenmeden sonra uygulanır. Yani ilk sulamadan itibaren 15-20 gün ara ile 4 defa sulama uygulanır.

Domates Çiçekleri neden kuruyor?

Mevsim normalleri üzerinde olan aşırı sıcaklar, toprağın verimsiz olması, sulamada yapılan hatalar, saksının aşırı güneş ışığı alarak ısınması, döllenmenin yapılmamış olması ve fazla sulama nedenleri domates çiçeğinin dökülmesine neden olur. ...

Biber çiçekleri neden dökülür?

Sevgili alexcan1905, biberinizin çiçek dökmesinin en büyük sebebi aşırı sıcaklar. Eğer saksıda ise saksı toprağının aşırı ısınması nedeniyle köklerin yaşadığı stres çiçek dökmesiyle neticeleniyor maalesef. Saksıda olmasa bile yine de kök ortamı bir şekilde aşırı ısınıyordur.

Domates fideleri neden solar?

Domates fidelerinin yapraklarının sararma nedeni olarak, sulamada hatalar. Yukarıda yazdığımız gibi, sulama domatesleri orta ve tekdüzedir. Düzenli olarak dökülürlerse, toprak eklenir ve hava köklere akmaz, filizler yavaş yavaş ölmeye başlar ve bu alt ve kotiledon yapraklarının sararması ile başlar.

Domates fidesi neden kurur?

Domates fidelerine ihtiyaç duydukları sıcaklığı (24-26 derece) sağlama çabasıyla, bahçıvanlar genellikle hava nemlendirmesini unuturlar. Sonuçta, bu sıcaklıkta, odadaki nem çok hızlı bir şekilde buharlaşır, hava kurur, bu da domates yapraklarının kurumasına ve sararmasına neden olur.

Sebze yaprakları neden kurur?

Yaprak sararmalarında iklim, çevre ve koku faktörü Bazı bitkiler sonbaharda yapraklarını döker. Tam tropikal olmayan iklim kuşağına ait bitkilerin çoğunluğu bu özelliktedir. Önce yapraklarda sararma, kızarma gibi renk değişikliği olur. ... Gündüz süresi de tropikal olmayan bitkileri ve subtropikal bitkileri etkiliyor.

Domates yaprakları neden Siyahlaşır?

Sebep olan ajan bir mantar enfeksiyonudur. Yayılmasının nedeni sıcaklıkta keskin bir değişiklik olabilir. Phytophthora önce yaprakları etkiler, daha sonra meyvelere yayılan koyu lekeler. Etkilenen bölgeler kahverengiye yakın bir renge sahiptir ve açık renk bir açık kaplama ile kaplanmıştır.

Domates dip çürümesi nasıl önlenir?

Kireci toprağın üst kısmıyla karıştırdıktan sonra sulamayı unutmayın ki kireç eriyerek toprağa işlesin. Ya da kireci bir kap içerisinde suda eriterek, bu suyla bitki sulanmalı. Domates artık filizlenip çiçek açmaya başladığında ölmeyecek kadar az sulanmalıdır. Bunun sebebi bitkiyi çiçek açmaya zorlamaktır.

Domatesin alt tarafı neden çürür?

Kireçleme PH'ı yükseltir. Bitkinin daha fazla beslenebilmesi, iyi büyümesi için biz toprağı gübreleriz. Gübreleme de PH'ı düşürür. PH'ın 5'in altına düşmesi aşağı yukarı bitkinin topraktan hiç besin alamamasına sebep olur ve neticede meyve altlarında çürüme meydana gelir.