Basın Bülteni neye göre yazılır?

İçindekiler:

  1. Basın Bülteni neye göre yazılır?
  2. Bülten yazısı nedir?
  3. Paragrafa başlarken boşluk bırakılır mı?
  4. Bülten özellikleri nelerdir?
  5. Çizgili defterde boşluk bırakılır mı?
  6. 1 tab boşluk ne demek?

Basın Bülteni neye göre yazılır?

Genel amacı gereğiyle duyuru yapmak ve bilgi vermek için yazılmaktadır. Basın bültenlerinin birinci paragrafında yani giriş paragrafında 5N1K unsurlarına yer verilmelidir. Basın bültenlerinde kullanılan dil süslü ve övgü içeren bir dil olmamalıdır. Genellikle bilgi verici yalın bir dil kullanılmaktadır.

Bülten yazısı nedir?

Basın Bülteni, diğer yazın türleri gibi kendi içinde bir disiplini olan, ifade etmek istediği konuyu direkt mesaj olarak barındıran, kurum, kuruluş veya kişiler hakkında gelişmeleri ilgili hedef kitleye duyurmak amacıyla yapılan ve onların imajını birebir temsil edebilen bir metin çalışmasıdır.

Paragrafa başlarken boşluk bırakılır mı?

Paragraflardan önce ve sonra 6 punto boşluk bırakılır. Paragraflar arasına boş satır konmaz. ... Đkinci derece başlıklardan önce 18 punto, sonra 12 punto, üçüncü ve dördüncü derece başlıklardan önce ise 12 punto, sonra 6 punto boşluk bırakılır. Dördüncü dereceden daha alt derecede başlık kullanılmaz.

Bülten özellikleri nelerdir?

Basın Bülteninin Özellikleri
  • Bir sayfalık güncel ve güvenilir haber metnidir.
  • İlgili hedef kitleye bilgi vermek, duyuru yapmak amacıyla kullanılır.
  • Hedefi reklam yapma veya satışı artırma değildir.
  • Aşırı övgü içeren, süslü, ve direkt tüketiciye hitap eden bir yazım dili kullanılmaz.
Daha fazla öğe...

Çizgili defterde boşluk bırakılır mı?

Defterde sayfa düzeni denince, yazının defter sayfasına kenarlarda bırakılacak boşluklara göre bir kompozisyon içinde yerleştirilmesi akla gelir. ... Çizgili defterlerde sayfanın üstünde ve altında, üst boşluk ve alt boşluk olarak bırakılan çizgisiz bölümlere yazı yazılmaz.

1 tab boşluk ne demek?

Tab tuşu ile paragrafın ilk satırının girintisi ayarlanabilir. (1 Tab = ½ inç) • Cetvel üzerindeki girinti ayarları: İlk satır girintisi ayarı (cetveldeki üstte duran ok) : Seçilen paragrafların ilk satırlarının girintisini ayarlar.