E-Arşiv fatura kesilmiş mi?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv fatura kesilmiş mi?
  2. E-Arşiv fatura giriş nasıl yapılır?
  3. E-Arşiv faturaları nereden görebilirim?
  4. E-arşiv Fatura yanlış kesilirse ne olur?
  5. E-arşiv Fatura ne zaman kesilir?
  6. E-arşiv hangi durumlarda kesilir?
  7. E-arşiv Fatura hafta sonu kesilir mi?

E-Arşiv fatura kesilmiş mi?

12. e-Fatura kullanıcısına e-arşiv faturası kesilebilir mi? e-Fatura kullanıcılarına yalnızca e-fatura kesilebilir. Bu çerçevede e-arşiv mükellefi firmanın fatura keseceği kurum da e fatura kullanıcısı ise, e-arşiv değil e-fatura kesilmelidir.

E-Arşiv fatura giriş nasıl yapılır?

E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.

E-Arşiv faturaları nereden görebilirim?

e-Arşiv Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden, fatura numarası veya firma adıyla da yapılabilir. Sorgulama işlemi esnasında paylaşılmasını istemediğiniz bilgiler gizli kalır.

E-arşiv Fatura yanlış kesilirse ne olur?

Hatalı E-Arşiv Faturalar İptal Edilebilir Mi? E-Arşiv faturalar eğer hatalı oluşturulduğu düşünülüyorsa bu faturalar iptal edilebilir. Yeni düzenlenen e-arşiv faturalarda olduğu gibi iptal edilen e-arşiv faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) rapor edilir.

E-arşiv Fatura ne zaman kesilir?

Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. Hizmet teslimlerinde ise Sevk İrsaliyesi söz konusu olmadığı için e-Faturanın, hizmetin verildiği anda düzenlenmesi gerekmektedir.

E-arşiv hangi durumlarda kesilir?

'yi aşan faturalar ile vergi mükellefi olmayan fatura kesilen kişi, firma ya da kuruma düzenleyeceğiniz KDV DAHİL 30.000,00 (otuzbin) TL' yi aşan faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı https://ebelge.gib.gov.tr/ adresinden (interaktif vergi dairesi şifresi ile verilecek bir şifre ile ) e-arşiv fatura olarak kesilmesi ...

E-arşiv Fatura hafta sonu kesilir mi?

Geriye dönük e-Arşiv Fatura düzenleme nasıl yapılır? Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir.