E-Arşiv Fatura giriş nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv Fatura giriş nasıl yapılır?
  2. E-Fatura ve E-Arşiv Fatura nedir?
  3. E-Fatura nereye gelir?
  4. E-arşiv fatura nedir nasil kesilir?
  5. E Maliye şifresi nasıl alınır?
  6. Faturada 7 günlük süre nasıl hesaplanir?
  7. E-arşiv fatura geçmiş tarihe kesilir mi?

E-Arşiv Fatura giriş nasıl yapılır?

E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.

E-Fatura ve E-Arşiv Fatura nedir?

e-Fatura'da, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv ise e-Fatura kapsamı dışındaki firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmesini ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesini sağlar.

E-Fatura nereye gelir?

e-Fatura, her iki tarafın da elektronik fatura kullanıcısı olduğu durumlarda kullanılan elektronik fatura çeşididir; Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sunucuları üzerinden alıcı ve satıcıya iletilir.

E-arşiv fatura nedir nasil kesilir?

e-Arşiv Fatura Kapsamı Nedir?
  1. e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir.
  2. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.
Daha fazla öğe...

E Maliye şifresi nasıl alınır?

İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) web sayfamızdan veya uygulama marketlerden indirebileceğiniz GİB mobil uygulamamızdan, E-devlet ile Kayıt Ol menüsü aracılığıyla anında kullanıcı kodu ve şifre edinebilirsiniz.

Faturada 7 günlük süre nasıl hesaplanir?

Gün olarak belirtilen sürelerin hesabında sürenin başladığı gün hesaba katılmaz ve süre son günün mesai bitiminde sona erer. Buna göre 7 günlük süre malın teslimini ve / veya hizmetin ifasını takip eden günden başlayarak hesaplanacaktır.

E-arşiv fatura geçmiş tarihe kesilir mi?

Vergi Usul Kanunu'na göre; 7 günlük süreden sonra düzenlenen e-Arşiv Fatura hiç düzenlenmemiş sayılır. ... 7 günü aşkın şekilde geriye dönük fatura düzenlenmesi durumunda bu usulsüzlükten dolayı %10 oranında ''Özel Usulsüzlük Cezası'' kesilir.