E-Arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?

İçindekiler:

  1. E-Arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?
  2. E-Arşiv Fatura Portalına nasıl girilir?
  3. E-Arşiv Fatura mükellefi kimlerdir?
  4. E-Arşiv Fatura nedir nasil kesilir?
  5. E arşiv fatura sisteme ne zaman düşer?
  6. E-arşiv portal iade Fatura nasil kesilir?
  7. E-arşiv portalına interaktif Vergi Dairesi şifresi nasıl alınır?
  8. E-arşiv fatura kimlere zorunlu?
  9. E-arşiv fatura ücretli mi?
  10. E-arşiv fatura ne zaman kesilir?
  11. Satin alma iade faturası nasil kesilir?
  12. Geri iade faturası nasıl kesilir?
  13. E-arşiv portal interaktif şifre nereden alınır?
  14. 2021 e-Fatura kimlere zorunlu?

E-Arşiv faturalarımı nasıl görebilirim?

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-Arşiv Fatura Portalına nasıl girilir?

E-arşiv portal uygulamasına giriş yapabilmek için öncelikle https://portal.efatura.gov.tr/EArsivPortalBasvuru/ bağlantısından başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu bağlantıdan başvuru yaptıktan sonra başvuru yaptığınız mali mühür ile e-arşiv portal uygulamasına bu ekrandan giriş yapabilirsiniz.

E-Arşiv Fatura mükellefi kimlerdir?

E-arşiv fatura mükellefleri, 433 sıra numaralı VUK Genel Tebliği kapsamında belirtilen şartları taşıyan kurumlardır. Bu doğrultuda genel olarak 2015 ve sonraki dönemlerde brüt satış hasılatı 5 milyon TL ve üzeri olan işletme ve e-ticaret firmalarına e-arşiv fatura zorunluluğu getirilmiştir.

E-Arşiv Fatura nedir nasil kesilir?

e-Arşiv Fatura Kapsamı Nedir?
  1. e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir.
  2. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.
Daha fazla öğe...

E arşiv fatura sisteme ne zaman düşer?

1. 1/1/2019 itibariyle e-arşiv rapor gönderimleri, aynı günün gecesinde otomatik olarak gönderilecektir. Gün içinde sistemimize düşen tüm e-Arşiv faturalar gece 00:00'dan sonra rapor haline getirelerek Gelir İdaresi Başkanlığının sistemine iletilecektir.

E-arşiv portal iade Fatura nasil kesilir?

İade Faturası Nasıl Kesilir? İadeye Konu Olan Fatura Bilgileri kısmına gidip, satır ekle diyoruz, hangi fatura veya faturalara karşılık iade faturası kesiyor isek, bu faturaların istenen bilgilerini giriyoruz ve kaydederek işlemi noktalıyoruz.

E-arşiv portalına interaktif Vergi Dairesi şifresi nasıl alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

E-arşiv fatura kimlere zorunlu?

e-Arşive geçmek zorunlu mudur? ... VUK Genel Tebliği'ne göre tarihi itibarıyla internetten mal ya da hizmet satışı yapan işletmeler içinden cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olanlar e-Arşiv uygulaması kullanmak zorundadır.

E-arşiv fatura ücretli mi?

İlla e-arşiv faturası olması lazım. Bir fatura için ücret mi ödeyeceğim diyorsanız hayır ödemeyeceksiniz. Gib Portal Üzerinden ücretsiz kesebilirsiniz.

E-arşiv fatura ne zaman kesilir?

Sevk İrsaliyesi kullanılarak yapılan satışlarda, e-Fatura veya e-Arşiv Faturanın 7 gün içinde düzenlenmesi gerekir. Hizmet teslimlerinde ise Sevk İrsaliyesi söz konusu olmadığı için e-Faturanın, hizmetin verildiği anda düzenlenmesi gerekmektedir.

Satin alma iade faturası nasil kesilir?

Faturanın görünür bir yerinde “İade Faturasıdır” ibaresi bulunması gerekiyor. İade faturasının ayrı bir koçanı bulunmuyor. İade faturasının, Maliye Bakanlığı onaylı veya noter tasdikli olması gerekiyor. İade faturası, satın almayı yapan alıcı tarafından satıcıya kesiliyor.

Geri iade faturası nasıl kesilir?

Elle iade faturası düzenlerken nelere dikkat edilmelidir? Faturanın görünür bir yerinde “İade Faturasıdır” ibaresi olmalıdır. İade faturası kesmek için satış faturası koçanı kullanılır ancak iade faturasının ayrı bir koçanı yoktur. İade faturasının Maliye Bakanlığı onaylı ya da noter tasdikli olması gerekir.

E-arşiv portal interaktif şifre nereden alınır?

5.000 TL ve 30.000 TL e-Arşiv Fatura Portalına interaktif vergi dairesi kullanıcı kodu ve şifre ile girişte “Doğrulama Hatası” alan mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasına ivd.gib.gov.tr adresinden giriş yapıp “e-Devlet ile Kayıt Ol” alanında yer alan bilgileri doldurarak yeni kullanıcı kodu ve şifrelerini ...

2021 e-Fatura kimlere zorunlu?

2021 yılı brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafı iş hasılatı) 5 Milyon TL'yi aşan işletmeler, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.