Bekçilik boy kilo kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Bekçilik boy kilo kaç olmalı?
  2. Boy kilo endeksi hesaplama nasıl yapılır?
  3. Bekçilikte kilo kaç olmalı?
  4. Beden kitle endeksi 18 dahil ile 27 dahil arasında olmak ne demek?
  5. Zabıta boy kilo endeksi kaç olmalı?

Bekçilik boy kilo kaç olmalı?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan yönetmelik doğrultusunda, bekçi olmak üzere başvuruda bulunacak olan adayların vücut kitle endekslerinin 17 ila 27 arasında olması gerekiyor. Bu değer aralığının altında ya da üstünde olan kitlen endeks değerlerine sahip olan adayların başvuruları kabul edilmiyor.

Boy kilo endeksi hesaplama nasıl yapılır?

Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen VKİ'nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde edilir.

Bekçilikte kilo kaç olmalı?

Bekçilik boy kilo endeksi aralığı 18-27'dir. Başka bir deyişle beden kitle indeksi 18 -27 değerleri arasında olanlar bekçi olmak için başvuru yapabilirler. İçişleri Bakanlığı tarafından istihdam edilen bir diğer meslek grubu olan polislik için de benzer bir şart bulunur. Polis boy kilo endeksi de 18-27 aralığıdır.

Beden kitle endeksi 18 dahil ile 27 dahil arasında olmak ne demek?

polislik boy kilo indeksi hesaplama işleminde polis adayının vücut kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekir. Bu hesaplama, beden ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesi ile hesaplanır ve ortaya çıkan sayının en az 18 ve en çok olarak da 27 olması gerekir.

Zabıta boy kilo endeksi kaç olmalı?

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre, zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, ...