Akıllı telefonlarda NFC ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Akıllı telefonlarda NFC ne işe yarar?
  2. Samsung'da NFC ne demek?
  3. NFC yüklenir mi?
  4. NFC nin açılımı nedir?
  5. NFC sonradan yüklenir mi?
  6. NFC ödeme hangi telefonlarda var?

Akıllı telefonlarda NFC ne işe yarar?

Nfc Ne İşe Yarar? NFC sistemi kısaca kablosuz bir bağlantı imkanı sağlamaktadır. Radyo dalgaları aracılığıyla bağlantı kurması ile beraber, etkin bir bilgi alışverişi imkanı sağlamaktadır. Aynı zamanda hem uzaktan bağlantı hem de dokunarak bağlantı kurduğunu söylemek mümkün.

Samsung'da NFC ne demek?

NFC kısaltması Near Field Communication yani Yakın Alan İletişimi anlamına gelmektedir. Bu özellik NFC bulunan iki cihazın birbiri ile temas etmeden iletişim kurmasını sağlamaktadır. Bunun için cihazların birbirine 4 santimetre kadar yakınlaştırılması gerekmektedir.

NFC yüklenir mi?

Sistemin çalışabilmesi için özelliğin iki cihazda da bulunması gerekir. Teknoloji, cihaz üreticileri tarafından tasarım safhasında eklenir ve bu sebeple de yalnızca belli telefon modellerinde yer alır. Özellik, telefonlara sonradan yüklenebilen bir özellik olmaması sebebiyle NFC indir gibi komutlarla elde edilemez.

NFC nin açılımı nedir?

Near Field Communication yani kısaltılışının NFC olduğu ve Türkçe adıyla yakın alan iletişimi, yeni nesil kablosuz iletişim teknolojisi şeklinde tanımlanabilir.

NFC sonradan yüklenir mi?

Teknoloji, cihaz üreticileri tarafından tasarım safhasında eklenir ve bu sebeple de yalnızca belli telefon modellerinde yer alır. Özellik, telefonlara sonradan yüklenebilen bir özellik olmaması sebebiyle NFC indir gibi komutlarla elde edilemez.

NFC ödeme hangi telefonlarda var?

Apple telefonlar, Alcatel, Blacberry, Asus, General Mobile, Google, HTC, CAT marka telefonlarda NFC teknolojisi bulunur.