Klacid 500 mg nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Klacid 500 mg nedir ne için kullanılır?
  2. Klacid MR 500 mg nasıl kullanılır?
  3. Klaritromisin nedir ne için kullanılır?
  4. Klacid hangi grup antibiyotiktir?
  5. Klaritromisin 500 mg ne ise yarar?
  6. Deklarit 500 mg antibiyotik mi?
  7. Claricide ne icin kullanilir?
  8. Klaritromisin hangi bakterilere etkili?
  9. Klacid ne ile sulandırılır?
  10. Deklarit 500 mg klaritromisin ne işe yarar?
  11. Klaritromisin kaç gün kullanılır?

Klacid 500 mg nedir ne için kullanılır?

mikroorganizmaların neden olduğu şu enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmak içindir: • Farenjit (yutak iltihabı), tonsillit (bademcik iltihabı), akut maksiller sinüzit (sinus iltihabı) gibi üst solunum yolu enfeksiyonları, • Kronik bronşitte akut bakteriyel alevlenme, pnömoni (zatürre) gibi alt solunum yolu ...

Klacid MR 500 mg nasıl kullanılır?

Klacid MR'ı ağız yoluyla alınız, bütün olarak yeterli miktarda sıvı ile yutunuz (örneğin bir bardak su ile). Tabletleri çiğnemeyiniz, kırmayınız veya ezmeyiniz. Doktorunuz Klacid MR ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. İyileştiğinizi hissetseniz bile tedavinizi yarıda kesmeyiniz.

Klaritromisin nedir ne için kullanılır?

Klaritromisin, cilt ve solunum sistemi etkileyen birçok farklı bakteri enfeksiyonu tedavisinde kullanılır. Helicobacter pylori'nin neden olduğu mide ülserlerinin tedavisinde diğer ilaçlarla birlikte kullanılır. Makrolid türevi bir antibiyotiktir.

Klacid hangi grup antibiyotiktir?

Bir kutuda 14 tablet bulunan ambalaj şeklinde satışa sunulmuştur. Her bir KLACD film tablet, 500 mg klaritromisin içerir. KLACD Film Tablet (klaritromisin) makrolid adı verilen bir gruba ait yarı-sentetik bir antibiyotiktir.

Klaritromisin 500 mg ne ise yarar?

bir makrolid turu antibiyotik..alt ve ust solunum yolu infeksiyonlarinda endikedir. kullanıldığı süre içerisinde ağız tadınızı bozan antibiyotik. atipik pnömonilerin vazgeçilmezi.

Deklarit 500 mg antibiyotik mi?

DEKLART film tabletler dahil olmak üzere antibakteriyel ilaçlar, ya da diğer adıyla antibiyotikler, sadece bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılmalıdır. Bu ilaçlar, örneğin soğuk algınlığı gibi, virüslerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmezler.

Claricide ne icin kullanilir?

CLARİCİDE film tabletler dahil olmak üzere antibakteriyel ilaçlar, ya da diğer adıyla antibiyotikler, sadece bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılmalıdır. Bu ilaçlar, örneğin soğuk algınlığı gibi, virüslerin neden olduğu enfeksiyonları tedavi etmezler.

Klaritromisin hangi bakterilere etkili?

Klaritromisin, Gram pozitif bakterilere karşı daha aktiftir. S.pneumoniae, S.pyogenes dahil birçok streptokok türüne ve metisilin duyarlı S. aureus'a eritromisinden 2-4 kat daha etkilidir. Azitromisin ise bu bakterilere 2-4 kat daha az etkilidir(16,21,22).

Klacid ne ile sulandırılır?

1) Klacid® I.V.'nin başlangıç çözeltisini, 500 mg'lık flakona 10 ml Steril Enjeksiyonluk Su ilave ederek hazırlayınız. Diğer çözücüler, sulandırma esnasında çökelti oluşmasına sebep Page 5 Klacid 500 mg I.V.Enjektabl Flakon 5/8 olabileceğinden, sadece Steril Enjeksiyonluk su kullanınız.

Deklarit 500 mg klaritromisin ne işe yarar?

Sarı film kaplı, homojen görünüşlü, bir yüzü ortadan çentikli, oblong tablet. DEKLARİT film tablet yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda aşağıdaki durumlarda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu, hafiften orta dereceye kadar olan enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Klaritromisin kaç gün kullanılır?

Günde mg klaritromisin, günde mg amoksisilin ve günde 2 defa 20 mg omeprazol ile birlikte 10 gün uygulanır. Uygulama sıklığı ve süresi: Üst solunum yolu ve komplike olmayan deri enfeksiyonları için gereken 6 - 14 günlük tedavinin dışında, normal tedavi süresi 7 - 14 gündür.