Ağızdaki tuhaf tat nedir?

İçindekiler:

  1. Ağızdaki tuhaf tat nedir?
  2. Hamilelikte ağızda metalik tat neden olur?
  3. Ağız tadı Bozukluğu Neden Olur?
  4. Ağızdaki acı tadın sebebi nedir?
  5. Ağzın zehir gibi olması neden olur?

Ağızdaki tuhaf tat nedir?

Paraguzi (disguzi olarak da adlandırılır), ağızdaki metalik tadın tıbbi adıdır. Paraguzi nadir görülen bir kronik rahatsızlıktır. Journal of the Canadian Dental Association'a göre, ilaçlar, psikolojik sorunlar, otoimmün hastalıklar ve nörolojik bozukluklar metalik tat ile bağlantılıdır.

Hamilelikte ağızda metalik tat neden olur?

Hormonal değişikliklerin bazı gebelerde talusemi denilen bir duruma neden olduğu düşünülmektedir. Hamilelikte en çok metalik tat bildirilmektedir.

Ağız tadı Bozukluğu Neden Olur?

Ağız içi enfeksiyonlar, üst solunum yolu enfeksiyonları, kulak enfeksiyonları, diş enfeksiyonları ve sistemik enfeksiyonlar; örneğin HIV enfeksiyonunda tat alma bozukluğu görülmektedir. Pek çok antibiyotik, allerji ilaçları , antidepresanlar ve çeşitli psikiyatrik ilaçlar tat alma bozukluğu yapar.

Ağızdaki acı tadın sebebi nedir?

Ağızda acı tat oluşmasının birden çok nedeni bulunmaktadır. Reflü hastalığı, vücudun susuz kalması bu durumun başlıca sebepleri arasında yer almaktadır. Reflü, mide kapağı hastalığıdır. Mide asidi ile buluşan besinlerin mide ağzından yukarı çıkması halinde ağızda acı tat oluşur.

Ağzın zehir gibi olması neden olur?

Ağız Sağlığı ve Sinüs Sorunları Dişlerde plak birikimi, gingivit, periodontit, diş çürümesi ve apseler metalik bir tat almanıza neden olabilir. Aynı şekilde sinüs enfeksiyonları ve kronik ağız kuruluğu (planus ve sikka sendromu gibi) ağız tadının anormalleşmesine yol açabilir.