1 kWh kaç TL Gediz?

İçindekiler:

  1. 1 kWh kaç TL Gediz?
  2. Enerji tarifesi nedir?
  3. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kime bağlı?
  4. Elektrik faturasında hangi tarife daha uygun?
  5. EPDK kim denetler?
  6. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kaç üye?
  7. 4 AG ttt2 mesken ne demek?
  8. EPDK kimlerden oluşur?
  9. EPDK izni nedir?

1 kWh kaç TL Gediz?

Ulusal tarifeye tabi olan tüketiciler için
Tarife Grubu: Tek ZamanlıMeskenTicarethane
Birim Fiyat (TL/kWh)Birim Fiyat (TL/kWh)
Birim Fiyat0,28460,4150
Dağıtım Bedeli0,15410,1576
Enerji Fonu (%1)0,00280,0042
5 satır daha

Enerji tarifesi nedir?

Tek Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir. Çok Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin, günün 06:00-17:00 - 17:00-22:00 - 22:00-06:00 zaman aralıklarında, 3 ayrı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kime bağlı?

Kurumun ilişkili olduğu Bakanlık, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'dır. Kurumun, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak üzere İstanbul'da bir irtibat bürosu kurulmuştur.

Elektrik faturasında hangi tarife daha uygun?

Elektrik kullanımınızı, enerji birim fiyatların daha ucuz olduğu gündüz ve gece zaman aralıklarına denk getirebiliyorsanız, çok ya da üç zamanlı tarife tekil zamanlı tarifeye göre sizin için daha avantajlı bir tarife olacaktır.

EPDK kim denetler?

EPDK 4628 sayılı kanununun kendisine verdiği yetkileri Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu aracılığıyla kullanır. Kurul, EPDK'nın temsil ve karar organıdır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kaç üye?

Kurul'un ilk üyeleri, 01 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2001/3168 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile atanmıştır. Atanan üyelerin 01 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu önünde yemin etmesiyle Kurul göreve başlamıştır. Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere yedi üyeden oluşmaktadır.

4 AG ttt2 mesken ne demek?

Şeklinde ifade edebiliriz. Bu durumda 4 ag tttz mesken abone için; 4'Nolu sisteme bağlı bulunan, Alçak Gerilim, Tek Terimli ve Tek Zamanlı Mesken tarifesinden enerjisini kullandığını söyleyebiliriz. Bu Tek Terimli Tek zamanlı Mesken AG abonesi anlamına gelmektedir.

EPDK kimlerden oluşur?

Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere yedi üyeden oluşmaktadır. Cumhurbaşkanı, atamayla birlikte Kurul Başkanını ve İkinci Başkanı görevlendirmektedir. Kurul Başkan ve üyelerinin görev süresi dört yıldır. Kurul üyelerinin görev süreleri dolmadan görevlerine son verilemez.

EPDK izni nedir?

Petrol piyasalarında ithalat, ihracat veya bayilik olarak hizmet vermek istiyorsanız EPDK izin belgesi almanız gerekmektedir. ... Akaryakıt haricinde yapılacak petrol ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışından temin edilmesi için kişi veya kurumlara EPDK tarafından bu işi yapmak için uygunluk yazısı verilir.