CB harf notu nedir?

İçindekiler:

  1. CB harf notu nedir?
  2. CC puan ne demek?
  3. DC ile geçmek için ortalama kaç olmalı KTÜ?
  4. 60 Hangi harf notu?
  5. CB ne demek sınav?
  6. Üniversite notlarında CB ne demek?
  7. Sınıf geçmek için agno kaç olmalı?
  8. KTÜ Onur Öğrencisi nasıl olunur?
  9. 59 Hangi harf notu?
  10. Dönem Not Ortalaması ne işe yarar?

CB harf notu nedir?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

CC puan ne demek?

CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için, bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu başarı notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.

DC ile geçmek için ortalama kaç olmalı KTÜ?

Öğrencilerin DC aldıkları derslerden başarılı olmaları için o yarıyıldaki not ortalamalarının 2.00 ve üzerinde olması gerekir.

60 Hangi harf notu?

Notlar - Not Ortalamaları
PuanDönem Ders NotuKatsayı
75-79CB2,50
70-74CC2,00
65-69DC1,50
60-64DD1,00
5 satır daha

CB ne demek sınav?

Üniversite öğrenimine yeni başlayan öğrenciler ise aldıkları not ortalamalarının ne anlama geldiğini merak etmektedir. Önlisans ve lisans programlarında ders geçme notları harf sistemi ile belirlenmektedir. CB puanlama sisteminin harf olarak değerlendirildiği sistemde öğrencinin almış olduğu puanın karşılığıdır.

Üniversite notlarında CB ne demek?

A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.

Sınıf geçmek için agno kaç olmalı?

Buna kısaca AGNO (Ağırlıklı genel not ortalaması) deniliyor. Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.

KTÜ Onur Öğrencisi nasıl olunur?

Üniversite öğrenciliği süresince uyarma dışında disiplin cezası almamış olmak kaydıyla, bir yarıyıl sonunda en az normal ders yükü ile o yarıyılın not ortalaması 3.00-3.50 olan öğrenciler onur öğrencisi, 3.51 - 4.00 arasındaki öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar.

59 Hangi harf notu?

Notlar - Not Ortalamaları
PuanDönem Ders NotuKatsayı
65-69DC1,50
60-64DD1,00
50-59FD0,50
49 ve aşağısıFF0,00
5 satır daha

Dönem Not Ortalaması ne işe yarar?

DÖNEM NOT ORTALAMASI (LİSANS VE ÖNLİSANS İÇİN) Not Ortalaması, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin AKTS kredisi ile o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan ders puanları toplamının, bu derslerin toplam AKTS kredisine bölünmesi ile tespit edilir.