Motosiklete sigorta yapılmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Motosiklete sigorta yapılmazsa ne olur?
  2. Motosiklet sigorta kaç cc?
  3. Motosiklet zorunlu trafik sigortası kaç TL?
  4. Zorunlu trafik sigortası yoksa cezası nedir?
  5. Motor sigortası kaç yılda bir yapılır?

Motosiklete sigorta yapılmazsa ne olur?

Araç sahibi ise motorsikletini geri almak için öncelikle zorunlu trafik sigortası poliçesini yaptırır, sonrasında ise çekici masrafı ve otopark masraflarını ödeyerek aracını teslim alır. Sigortası bulunmayan araçlar için ayrıca para cezası da uygulanır ve bu ceza 15 gün içinde ödendiği takdirde indirim uygulanır.

Motosiklet sigorta kaç cc?

50 cc motorlu bisikletler Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları gereğince Zorunlu Trafik Sigortası'na tabi değil. Bu nedenle 50 cc'yi aşmamasından dolayı olası kaza ve sonrasındaki maddi ödemeler için risk oluşturuyor.

Motosiklet zorunlu trafik sigortası kaç TL?

Motosiklet Trafik Sigortası Fiyatları -
Sigorta ŞirketleriİstanbulDiğer İller
Anadolu Sigorta489 TL421 TL
Ankara Sigorta521 TL455 TL
Bereket Sigorta535 TL474 TL
Allianz Sigorta541 TL387 TL
11 satır daha

Zorunlu trafik sigortası yoksa cezası nedir?

Trafik Sigortası Yaptırmama Cezası Nedir? 2021 yılında ödeyeceğiniz trafik sigortası yaptırmama cezası 144 TL olarak uygulanmaya başladı. ... Bununla birlikte zorunlu trafik sigortasını yaptırmama ve 1 yıllık poliçe süresi dolan sigortayı yenilememe durumunda, geçen her ay için %5 oranında gecikme zammı uygulanıyor.

Motor sigortası kaç yılda bir yapılır?

Motosiklet trafik sigortası yıllık olarak yenilenmektedir. Sigorta sürenizin dolmasını beklemeden sigorta araştırmasına başlamanızı öneririz. Yenileme süresi geçmiş motosikletinizle kesinlikle trafiğe çıkmamanız gerekmektedir.