TDK eşortman nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. TDK eşortman nasıl yazılır?
  2. Eşofmanın doğru yazılışı nedir?
  3. Ahçı aşçı mı?
  4. Eşofman Türkçe mi?
  5. Eşofman mı eşortman mı hangisi doğru?
  6. Aşçı nasil yazilir TDK?
  7. Eşofman hangi dilde?

TDK eşortman nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Eşortman şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Eşofman şeklinde olmalıdır.

Eşofmanın doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre bu sözcüğün doğru yazılışının yanı sıra cümle içinde kullanılmış örneklerine de buradan ulaşabilirsiniz. DOĞRU YAZIMI EŞORTMAN MI, EŞOFMAN MI? TDK'ye göre 'eşofman' olarak yazılmalıdır.

Ahçı aşçı mı?

Bu kelimenin aşçı mı, ahçı mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı aşçı şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Türkiye'nin en meşhur aşçıları Bolu Mengen'den çıkar.”

Eşofman Türkçe mi?

Eşofman, spor çalışmalarında giyilen, pamuklu veya sentetik kumaştan, iki parçalı spor giyimi. Türkçe eşofman kelimesinin Fransızcadaki échauffement [eʃofmɑ͂] (ısınma) kelimesine benzerliği vardır.

Eşofman mı eşortman mı hangisi doğru?

Eşortman mı, Eşofman mı? Küçükten büyüye herkesin dilinde olan ve çok sık yanlış yapılan kelimelerden biri eşofman sözcüğüdür. Bu kelimenin Türk Dil Kurumu üzerinden doğru yazılışı, 'Eşofman' biçiminde ele alınır ve değerlendirilir.

Aşçı nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ahçı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Aşçı şeklinde olmalıdır.

Eşofman hangi dilde?

Fransızca échauffement "ısınma, ısıtma, sporda ısınma hareketleri" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca échauffer "ısınmak, ısıtmak" fiilinden +mentum sonekiyle türetilmiştir.