Icra süreci nasıl işliyor?

İçindekiler:

  1. Icra süreci nasıl işliyor?
  2. Haciz başlatma ve süreci nasıl işler?
  3. Icraya vermek için ne gerekir?
  4. Icra takibi tebliğ edilmezse ne olur?
  5. Ihtiyati haciz 10 günlük süre ne zaman başlar?
  6. Icra takibinde süre ne zaman başlar?
  7. Icra işlemi nasıl yapılır?

Icra süreci nasıl işliyor?

Alacaklı tarafın belgelerini İcra Müdürlüğü'ne sunması gerekir. Senetlerden vadesi gelen varsa icra memuru, borçluya ödeme emri tebliğ eder. Takip eden süreçte borçlu, 10 gün içerisinde söz konusu olan icra dairesinin bağlı olduğu hesaba ödeme yapmak zorunda kalır.

Haciz başlatma ve süreci nasıl işler?

Alacaklı kişi, İcra Müdürlüğü'ne haciz talebini iletir. Yapılan araştırmada borçlunun taşınır ve taşınmaz malları üzerinden haciz şerhi işleme alınır. Aynı zamanda borçlu kişinin adresine fiili şekilde yapılacak hacizlerde, öncelikle alacaklı tarafından haciz yolluğu adı altında haciz ücretinin yatırılması gerekir.

Icraya vermek için ne gerekir?

Alacaklı alacağı olduğunu belgeleyen belgenin türüne göre farklı icra türlerinden birinin başlatılması için İcra Müdürlüklerine başvurur. Gerekli belgelerin hazır olması durumunda İcra Müdürlükleri veya İcra mahkemeleri borçluya borcunu ödemesi için son bir uyarı niteliğinde olan Ödeme Emri' ni resmi olarak gönderir.

Icra takibi tebliğ edilmezse ne olur?

Birçok icra işleminin tamamlanıp hüküm ifade edebilmesi için, tebliğ edilmiş olması gerekir. Borçluya ödeme emri tebliğ edilmeden, icra takibine devam edilemez¸bu şartlar oluşmadan icra takibi devam ederse yapılan işlemler takibin her safhasında süresiz şikâyet yolu ile iptal edilebilir.

Ihtiyati haciz 10 günlük süre ne zaman başlar?

Alacaklının kararın verildiği tarihten itibaren 10 gün içinde ihtiyati haczin infazını istemesi yeterli olup, ihtiyati haczin bu süre içerisinde konulması gerekmez. 10 gün içinde icrası istenmeyen ihtiyati haciz Kanun gereği kendiliğinden kalkar.

Icra takibinde süre ne zaman başlar?

235/I, 392/I) bazen bir işlemin yapılması “haciz işleminden itibaren” (İİK m. 106) tarihinden itibaren işlemeye başlar. Öğleden sonra tatil olan günler Ramazan ve Kurban Bayramları'nın arife günleri; 28 Ekim günü, işgünüdür. Sürenin son günü böyle bir güne rastlarsa, süre o gün öğle saatinde sona erer.

Icra işlemi nasıl yapılır?

İcra takibi başlatmak için gerekli olan evrakların hazırlanması ve bu evraklarla icraya verilecek kişinin yerleşim yerinde bulunan icra müdürlüğüne başvurulması gerekir. Başvurunun kabul edilmesi için bu belgelerin yanı sıra, ödeme emri ve takip talebi de hazırlanmış olmalıdır.