Devlet hastanesinde psikoloğa nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Devlet hastanesinde psikoloğa nasıl gidilir?
  2. Sultanbeyli Devlet Hastanesinde psikiyatri bölümü var mı?
  3. Psikiyatri ne demek?
  4. Psikiyatr ve psikolog arasındaki fark nedir?
  5. Psikiyatriye giden memur olabilir mi?

Devlet hastanesinde psikoloğa nasıl gidilir?

Devlet hastanesinde psikolog randevusu almanın yolu kişinin ilk önce psikiyatrist ile görüşmesinden geçer. Psikiyatrist ile yapılacak görüşme ve hekimin vereceği karar bu durumda belirleyicidir. Psikiyatrist hastanın psikolog ile görüşmesi gerektiğini düşünürse yönlendirme yapacaktır.

Sultanbeyli Devlet Hastanesinde psikiyatri bölümü var mı?

Hastanemizde; Psikiyatrist Uzman doktorlarımız ve Psikologlarımızdan oluşan deneyimli kadromuz ile Ruhsal hastalıkların tanı ve tedavisi için Psikiyatri Polikliniği hizmeti sunulmaktadır.

Psikiyatri ne demek?

Psikiyatri bir tıp dalıdır. Başlıca ilgi alanı beyin hastalıklarıdır. Bu alanda günlük dilde akıl hastalığı, ruh hastalığı, sinirlilik halleri, ... denilen durumlar yer alır. Bu hastalıklar düşünce, davranış, duygu değişiklikleri ile kendini gösterir.

Psikiyatr ve psikolog arasındaki fark nedir?

Psikiyatristler, tıp fakültesinden mezun oldukları için ilaç yazma ve ilaçla tedavi yönteminden yararlanabilirler. Psikologlar ise tıp fakültesinden mezun olmadıkları için ilaç tedavisi uygulayamazlar. Psikologlar tedavi yöntemi olarak benimsedikleri disiplin doğrultusunda psikoterapi uygularlar.

Psikiyatriye giden memur olabilir mi?

657 sayılı Kanunun 48. maddesine göre akıl hastalığı olarak ifade edilen psikolojik rahatsızlıklar engelli statüsünde personel alımlarında bir sorun oluşturmamaktadır.