Kabak yemeği nasıl yapılır basit?

İçindekiler:

  1. Kabak yemeği nasıl yapılır basit?
  2. Zeytinyağlı kabak yemeği kaç dakikada pişer?
  3. Salçalı kabak yemeği nasıl yapılır?
  4. Fırında kabak yemeği kaç dakikada pişer?
  5. Kabak yemegi nasıl olur?

Kabak yemeği nasıl yapılır basit?

Kabakları boylamasına dörde bölün ve kuşbaşı doğrayarak soğanların üzerine koyun. Kabukları soyulmuş domatesleri (isteğe göre soymayabilirsiniz) doğrayın ve kabakların üstüne koyun. En üste 1 kaşık salça ve tuz koyup zeytinyağını ilave edin. Karıştırılmadan kısık ateşte 20 dk. pişmeye bırakın.

Zeytinyağlı kabak yemeği kaç dakikada pişer?

Doğranmış kabakları ve domatesleri tencereye alıp tuz, karabiber ayarını yapın. Suyu ilave edin ve kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirin. Pirinçler açılıp fazla suyunu çektiğinde ocaktan alın.

Salçalı kabak yemeği nasıl yapılır?

Tencereye yağı ve soğanı koyun, kavurun. Soğan kavrulurken kabakları küp küp doğrayın. Kavrulan soğana salça ve baharatları ekleyin. Kabakları da tencereye koyun karıştırdıktan sonra bir su bardağı ılık su dökün tekrar karıştırın, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Fırında kabak yemeği kaç dakikada pişer?

Fırında Kabak Kızartma Tarifi Yapılışı Fırında patateste yaptığımız gibi kabakların iyice yağa bulanması daha iyi sonuç veriyor. Fırın tepsisine hepsi dizilir. 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 20-25 dakika kadar sürüyor.

Kabak yemegi nasıl olur?

5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber,2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.