Sgk'da NACE kodu nerede yazar?

İçindekiler:

  1. Sgk'da NACE kodu nerede yazar?
  2. SGK NACE kodu ne demek?
  3. SGK NACE kodu nasil değişir?
  4. NACE kodu hangi rakamlar?
  5. 4321 NACE kodu nedir?
  6. SGK NACE kodu değişikliği kaç gün sürer?
  7. NACE kodu birden fazla olabilir mi?
  8. NACE kodu değişikliği nereye?
  9. NACE kodu 8610 nedir?
  10. 41.20 02 NACE kodu nedir?
  11. NACE kodu nasil eklenir?
  12. NACE kodu 8121 nedir?

Sgk'da NACE kodu nerede yazar?

NACE Kodu, vergi levhası üzerindeki “Ana faaliyet kolu ve kodu” kısmında yazmaktadır. Buradaki 6 haneli kod, NACE Kodudur. NACE Kodu, SGK Sicil Kodu içinde de yazmaktadır.

SGK NACE kodu ne demek?

Avrupa Birliği'nde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu, iş yerlerinin çalıştıkları alanlara göre tehlike sınıflarını belirleyen sistemin oluşturduğu altı haneli bir koddur. Bu sebeple altılı faaliyet kodu olarak da bilinir.

SGK NACE kodu nasil değişir?

NACE kodu sorgulamak için SGK'nın web portalına giriş yapıp sorgulamanızı yapabilirisniz. SGK NACE kodu değiştirmek için ise; işletmenin bağlı olduğu vergi sicil servisine ulaşıp “NACE Kodu Değişiklik Talep Formu” nu doldurduktan sonra değişiklik talebiniz alınmış olacaktır.

NACE kodu hangi rakamlar?

İşletmenin faaliyet kodu olarak ifade edilebilen NACE kodu; 6 haneli ve işyerinin yaptığı işin tanımlanıp sınıflandırılmasını sağlayan bir koddur. NACE kodu şirket kuruluşunda belirlenir ve şirket sözleşmesi ile bu kod arasında uyum olmalıdır.

4321 NACE kodu nedir?

43.21.01 Nace Kodu; Bina ve bina dışı yapıların (ulaşım için aydınlatma ve sinyalizasyon sistemleri hariç) elektrik tesisatı, kablolu televizyon ve bilgisayar ağı tesisatı ile konut tipi antenler (uydu antenleri dahil), elektrikli güneş enerjisi kollektör.

SGK NACE kodu değişikliği kaç gün sürer?

Uygulama iç genelgesinde yer aldığı şekliyle; “Mükellefin fiilen iştigal ettiği ana faaliyet alanına ve dolayısıyla olması gereken ana faaliyet koduna ilişkin çalışmalarını başvurudan itibaren 15 gün içerisinde sonuçlandırır.

NACE kodu birden fazla olabilir mi?

Ana Nace Kodu değişiklik talepleri Yönetim Kurulu Kararı ile gerçekleşmektedir. Şirketler için; firmanın birden fazla faaliyet kodu var ise bu kodlar vergi dairesine EK NACE KODU olarak işlenmesi gerekmektedir.

NACE kodu değişikliği nereye?

NACE Kodu hatalı olan ya da sonradan faaliyet kolu değişen firmalar bağlı oldukları vergi dairesi sicil servisine "NACE Kodu Değişikliği Talep Dilekçesi" vererek NACE kodlarını düzeltebilir veya değiştirebilirler.

NACE kodu 8610 nedir?

SATSO Ticaret Portalı - Nace Kod : 86.10-Hastane hizmetleri kategorisi altındaki firmalar.

41.20 02 NACE kodu nedir?

41.20.02 Nace Kodu; İkamet amaçlı binaların inşaatı (müstakil konutlar, birden çok ailenin oturduğu binalar, gökdelenler vb.nin inşaatı) (ahşap binaların inşaatı hariç)

NACE kodu nasil eklenir?

Esas NACE Koduna ilave NACE Kodu alabilmek için SGK'ya da SGK kurumunun internet sitesinden kullanıcı kodu ve şifresi ile sisteme giriş yapılarak iş kolu kodu seçilecek ve akabinde sosyal güvenlik merkezince gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde iş kolu kodu düzeltilecektir.

NACE kodu 8121 nedir?

81.21.01 Nace Kodu; Binaların genel temizliği (daire, apartman, büro, fabrika, kurum, mağaza vb. her türlü binanın genel temizliği dahil, pencere, baca, sanayi makinesi, vb. uzmanlaşmış temizlik faaliyetleri hariç)