7256 Yapılandırma e devletten nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 7256 Yapılandırma e devletten nasıl yapılır?
  2. 7256 sayılı Kanun yapılandırma uzatıldı mı?
  3. E devlet üzerinden kyk yapılandırma nasıl yapılır?
  4. SGK borç yapilandirma nereden yapılır?
  5. Yapılandırılmış vergi borcu 2 taksidi ödenmezse ne olur?
  6. SGK Yapılandırma 2021 nasıl yapılır?

7256 Yapılandırma e devletten nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden “İnteraktif Vergi Dairesi” uygulamasına giriş yaparak vergi borcu yapılandırması yapılabiliyor. Sistemde Yapılandırma İşlemleri başlığı altında “7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Kapsamında Tecil İşlemleri” bölümünden başvuru gerçekleştirilebiliyor.

7256 sayılı Kanun yapılandırma uzatıldı mı?

7256 ve 7326 sayılı yapılandırma kanunları kapsamında borçları yapılandırılan borçluların münhasıran mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki alacaklı idarelere, ilan edilen zamanda ödemeleri gereken yapılandırma taksitlerinin süreleri, söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatıldı.

E devlet üzerinden kyk yapılandırma nasıl yapılır?

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.

SGK borç yapilandirma nereden yapılır?

Başvurular tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilir.

Yapılandırılmış vergi borcu 2 taksidi ödenmezse ne olur?

Kanunda, yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmaya devam edilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması şartı bulunuyor. Bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

SGK Yapılandırma 2021 nasıl yapılır?

Başvurular 30 Eylül 2021 tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilir.