Kenefir ne demek?

İçindekiler:

  1. Kenefir ne demek?
  2. Kenafir hangi dilde?
  3. Pampa ne demek argo?
  4. Kelevir nedir?
  5. Cadaloz kimlere denir?
  6. Arkadaş arasında Pampa ne demek?
  7. Kindar ne demek TDK?
  8. Kindar kime denir?
  9. Kelepir daire ne demektir?
  10. Cadaloz kadın ne demek?
  11. Cadaloz ne demek TDK?

Kenefir ne demek?

Kenevir ne anlamı? Kenevir Cannabaceae familyasına ait, tek yıllık bitki cinsidir. Saplarında bulunan lifler iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan kenevir, insanlık tarihinin en eski bitkisel ham madde kaynaklarından biri olarak biliniyor.

Kenafir hangi dilde?

“nazar değdiren, gözüyle deve yıkan” anlamına gelir. genellikle çaçaron kadınların diline pelesenk olan "kenafir gözlü" deyiminde pek güzel arz-ı endam eden kelime, "kin taşıyan" anlamına gelen farsça “kin-aver” birleşik isminden dilimize girmiş ve vulgarize olmuştur. böyle okkalı, çok anlamlı ve tedirgin edici söz.

Pampa ne demek argo?

Sosyal medya üzerinde bir hitap şekli olarak öne çıkan panpa, 'Kanka, muhtar, hafız, şerif' biçimindeki ifadeler üzerinden ele alınarak değerlendirilir. ... Ancak sosyal medyada türemiş bir şekilde, insanların birbirine yakın gördükleri kişileri söyledikleri bir hitap olarak değerlendirilir.

Kelevir nedir?

Kelepir, bir eşyanın değerinden çok daha uygun fiyatla alınması ya da alınabilecek ürünlere denir. Herhangi bir eşya veya ürün için kelepir kelimesi sıkça kullanılmaktadır. Kelepir, normalin çok altında çok uygun fiyata alınacak olan bir eşya ya da bir ürün için kullanılan tabirdir.

Cadaloz kimlere denir?

Cadaloz kimlere denir? * Çok konuşan, huysuz ve şirret (kadın, kocakarı).

Arkadaş arasında Pampa ne demek?

Pampa ne demek yatak arkadaşı? knk ifadesi kanka yani yakın arkadaş anlamına gelir. panpa ifadesi de panpa yani yine başka bir şekilde yakın arkadaş anlamına gelir.

Kindar ne demek TDK?

Birinden öç almak istendiğinde ve bu gizli şekilde yürütüldüğünde kim kelimesi kullanılır. Bu kelime ile beraber aynı zamanda TDK üzerinden kindar sözcüğü, 'kinci ya da kin tutan kişi' şeklinde ifade edilebilir. ''O çok kin tutan biridir.''

Kindar kime denir?

KİNDAR Nedir Anlami Kin tutan. İçinde kin ve garez besliyen. Öc ve intikam almağa düşkün.

Kelepir daire ne demektir?

Kelepir ev demek, evin emsallerinden bir hayli düşük bir ücretle satılması anlamına gelmektedir.

Cadaloz kadın ne demek?

cādū “cadı”dan istakoz, yakamoz, varyoz gibi “oz” ekiyle biten Yunanca kelimelere benzetilerek yapılmıştır) Karşısındakini ağız kalabalığı ile yıldıran, kavga çıkarmaktan hoşlanan (kimse), şirret, hırçın [Daha çok kadınlar için kullanılır]: Şu cadaloz karıya öyle bir tutuluyorum ki alimallah bir gün o sıska gırtlağını ...

Cadaloz ne demek TDK?

sf. 1. Çok konuşan, huysuz ve şirret (kadın). 2. Çirkin, yaşlı (kadın).