Banka kredi neden vermiyor?

İçindekiler:

  1. Banka kredi neden vermiyor?
  2. Kredi başvurum neden onaylanmıyor?
  3. Banka kredi notu neden düşer?
  4. Düzenli ödemeye rağmen kredi notu neden düşer?

Banka kredi neden vermiyor?

Bankalardan kredi alamıyorsanız bunun en büyük nedeni düşük bir kredi notuna sahip olmanız yada bordrosuz veya yeni işe başlayan SGK süresi 6 ay olmayan birisinizdir. ... Bunlardan bir tanesi ya kredi notunuz için bir çalışma yapıp en az 6 ay bekleyeceksiniz.

Kredi başvurum neden onaylanmıyor?

İhtiyaç kredisi başvurusunun onaylanmamasındaki bir sebep de gelir düzeyi ve sigortalılık durumudur. Kredi notunuz ne kadar yüksek olursa olsun belgelenebilir bir gelirinizin olması gerekiyor. ... Resmi bildirilere göre aylık toplam kredi ve kredi kartı borçlarınız, aylık belgelenebilir gelirinizin yarısından fazla olamaz.

Banka kredi notu neden düşer?

Ödemelerin düzenli yapılmaması kredi skorunu düşüren en temel etmendir. Kredi sicilinize olumsuz yansıyacak geciken ya da yapılmayan ödemeler, kredi puanınızı hızlı bir şekilde düşürerek bankalara yapacağınız başvuruların olumsuz sonuçlanmasına yol açacaktır.

Düzenli ödemeye rağmen kredi notu neden düşer?

Kredi ödeme düzeni mevcut kredi borç durumunu da etkilemesinden dolayı kredi notunun düşmesine etki eden en önemli faktördür. Ayrıca kredi notunda “düzenli ödeme” kavramı tüm banka kredi ödemleri için geçerlidir. Yani: ... Kredi notunda bir geç ödeme ise kredi notunu 200 puana kadar düşürebilir.